Pengarna kom till sist

Exakt hur man räknar ut självkostnaden i kattförsäkringar minns jag inte längre och jag har inte heller bemödandet mig om att läsa igenom försäkringsvillkoren, utan istället har jag valt att avvakta beskedet från Agria. Imorse - äntligen - fanns ett mail från bolaget i min e-postlåda. Jag blev faktiskt glatt överraskad, för trots att jag tecknat den dyraste försäkringen, har jag haft en uppfattning om att försäkringstagaren skulle behöva betala det mesta ur egen ficka. Nu fick vi tillbaka hälften av det vi hade betalat.

Elin är jätteglad cool! Hon har väntat sååå på att Cleo, hennes yngsta tjej ska löpa och äntligen!!! Cleo har nu besök av en kavaljer. Katterna föll för varandra nästan direkt och nu följer en spännande tid med "bebisfinal" någon gång under den andra veckan i maj. Elin kan betydligt mycket mer än jag själv gjorde, när Stina (och jag) fick sin första kull. Hon har varit med om kattförlossningar tidigare och har också ett bra kontaktnät av andra uppfödare. 

En barnmorskas/uppfödares uppgift är att låta naturen sköta förlossningen så länge inga tecken finns på att något inte är normalt. Oftast går allt bra utan vår inblandning men när det gäller kvinnor, har barnmorskan möjlighet att erbjuda smärtlindring till dem som så önskar - som väl är. Mycket ofta påverkas värkarbetet av smärtlindringen och då lämnar vi tanken på att låta naturen sköta förlossningen, för oftast påverkas värkarbetet och ett värkstimulerande droppp måste till. Katterna har inte samma valmöjlighet som människan beträffande smärtlindring. Den blivande kattmamman har heller inte gått någon föräldrautbildning men hon brukar klara både förlossningen och mottagandet av sina kattungar helt på "egen hand". Hon förstår att bita av navelsträngen, slicka sina bebisar torra och hålla dem varma. Utan amningskurs klarar hon ändå oftast galant att föda upp sina småttingar, dessutom många. Hon lägger sig tillrätta och med hjälp av luktsinnet tar sig kattungarna till spenarna. Vilket otroligt jobb alla mammor gör!!!

Lite avundsjuk är jag på Elin, som snart får vara med om detta livets under, men samtidigt är jag glad över att slippa allt ansvar det innebär att vara uppfödare. Nu ska jag odelat ägna mig åt de katter jag har.

2 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)