Pepsi och Pyret

Klockan 13 idag kom Matilda och Sebastian för att hämta sina två kattungar. Det är ju orimligt för mig  att behålla alla, jag vet ju också att jag bara har dem till låns, men när väl dagen kommer för flytt känns det ändå sorgligt. I den här åldern är kattungar som allra mest förtjusande, tycker jag. De kommer skuttande när man ropar på dem, de vill ligga nära i soffan och spinner bara man nuddar vid dem. De är bekanta med varje vrå här hemma och de kan både klättra och hoppa med fantastisk precision och smidighet. Ja, vi har så många gemensamma upplevelser tillsammans, jag och kattungarna, så självklart är det vemodigt att säga farväl till dem men .... när jag såg ömheten och lyckan i Matildas och Sebastians ansikten, när de satte in kattungarna i transportburen, kändes det bra igen.

Imorgon flyttar ytterligare två - dock inte tillsammans. Stella kommer att fortsätta som Sundbybergsbo. De nya ägarna, som nyligen gått i pension, blir hennes sällskap/lekkamrater på dagarna. Zinja ska flytta till Uppsala och där ska hon så småningom bli avelshona hos Tanja och hennes dotter, Natalie. nya matte. Det innebär att jag fortsätter äga henne och ska betala alla kostnader relaterade till aveln, d.v.s eventuella veterinärkostnader, parningsavgift och ersättning till hankattens ägare.Tanja står för mat, sand och annat som en sällskapskatt behöver. Efter två kullar kommer Zinja att övergå i fodervärdens ägo. Uppfödare har olika syn på om katten ska kastreras då. Själv blir jag bara glad, om mina fina katter får fortsätta att ge vackra och trevliga kattungar. Ytterligare två kullar innan kastration är helt ok för mig. Zinja kommer att växa upp tillsammans med Alita, som också är foderkatt och exakt tre veckor äldre än Zinja. Det kan inte bli bättre! Detta är den andra gången jag och Sofia har foderkatter hos samma fodervärd. Sofia äger även Rubi, som bor tillsammans med Sissel hos Lotta :-). De tjejerna blir Lottas när Sissels och Rubis flyttar nästa månad.

Fotot på Marilda och Sebastian togs i samband med att de skulle åka hem med småttingarna. Nu väntar jag på de utlovade bilderna på kattungarna.

De två andra bilderna tog Lotta på Buster i eftermiddags.

 
18 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)