Petat runt bland lite olika texter

Under veckan hoppas jag att Trasdockan kommer att kunna läsas av Ragdollklubbens medlemmar. Det blir då vår första digitala tidning. Vi hade gärna fortsatt skicka ut Dockan som papperstidning men det blir svårt att finansiera. Varje exemplar kostar runt 26 kr och slukar alla intäkter, om vi inte hittar ett billigare sätt att distribuera tidningen på. Daniel hjälper oss och det ska bli spännande att se, hur ”Nya Trasdockan” kommer att tas emot. Det många kattägare har gemensamt med sina kissar är motviljan mot förändringar; ”varför måste man ändra? Det är bra som det är”. Hela mitt liv har jag hört de orden, eftersom jag ofta förordar nytänkande :-). Väldigt ofta har det visar sig att motståndarna, efter några månader, absolut inte vill ändra tillbaka till det gamla. Det kan också ha att göra med att man är dataovan.

I min åldersgrupp är det mycket vanligt att man inte använder sig av datorer. Argumenten brukar vara demsamma: ”jag tycker inte om datorer, man ser ju hur människor blir av med sina pengar, jag behöver ingen dator - jag har klarat mig så bra hela livet utan”, osv. Igår var jag på Hemtex och den gulliga expediten erbjöd sig att hjälpa mig beställa på Internet de varor som inte fanns i lager. Ju äldre man blir, desto större behov har man av den hjälp datorn kan ge. Kanske kan Trasdockan hjälpa motståndarna till datorn. Den uppgift jag fått är att det endast är fyra medlemmar som saknar dator, alla andra har möjlighet att de del av vår nya tidning. Det är bara att trycka på on! 

Fick just nu veta att Scandinavian Ragdoll Club (SRC)inte blev antagen som kattklubb, utan får fortsätta som rasring (precis som Ragdollklubben). Det berättar jag mer om i morgon. Nu måste jag snabbt ändra texten, som ska skickas till Våra Katter. Eftersom det var fullkomligt oväntat att SRC inte skulle antas, är den text Carina och jag skrivit grundad på att Ragdollklubben skulle vara den enda rasringen. Så blev det alltså inte.

Nora tog ju bilder när hennes egen katt,Tingla, scannades. Tyvärr tar hemsideprogrammet bara emot ett bildformat och man måste fotografera med kameran liggande. Bildhantering behärskar jag tyvärr inte men man ser kanske ändå :-).

 
19 mar 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)