Planer inför våren

Att gå på kattutställningar och medlemsmöten är ett bra sätt att få nya kontakter i kattvärlden. Det gemensamma intresset för dessa fantastiska djur förenar många människor, som annars inte skulle ha något att prata med varandra om. I vissa fall utvecklas bekantskaperna till fin vänskap. Tyvärr händer även det motsatta ibland - uppfödare blir rejält ovänner. Det handlar i vissa fall om att de köper en avelskatt tillsammans och att de sedan i sin orubbliga övertygelse kommer fram till att den andra har helt fel. Vid samägande är det oerhört viktigt att skriva tydliga avtal, att man har identifierat de problem som kan tänkas uppstå och skriver in i avtalet, vad som ska gälla i sådana situationer. Förvisso är muntliga avtal också bindande men det kan vara svårt att bevisa, vad som sagts. Parterna kan ha olika minnesbilder av det. Många tror att det inte är så noga med skriftliga avtal, när det gäller nära vänner. Tvärtom tycker jag. Förfärligt att förlora en god vän pga att man inte i förväg kommit överens om vad som ska gälla i olika situationer. Förutom synen på uppfödning är det inte sällan ekonomiska motiv som är upphov till konflikt. "Så dyr sand, onödigt tycker jag". "Det är väl något av det viktigaste för att det inte ska lukta kattkiss i bostaden". "Vaddå kokt torsk på lördagarna? Det duger väl med vanlig kattmat? Scanna hjärta och njurar flera gånger tills katten är över sex år"? "Vi ska väl följa rekommendationerna i hälsoprogrammet"? Så kan det låta.

Trots att jag aldrig haft samarbetssvårigheter i arbetslivet tror jag att jag vill fortsätta att låna in en partner till mina honor och slippa kompromissa om det jag anser ska ingå i mina katters liv. Både bästa sand, mat och veterinärundersökningar kostar pengar men det bör man vara medveten om, när man köper sin katt.

Nu kommer jag till den glädjande nyheten jag tänkt berätta tidigare. Det gäller våra planer för våren. Vi har ingen bicolorkatt och det önskar jag mig - en brun. Visst kan jag köpa en katt från en annan uppfödare men allra helst skulle jag vilja ha en från min egen uppfödning. Alltså måste jag försöka hitta en fin, lovande hane. När jag ringde runt till alla dem, som anmält sina katter till klubbens rabatterade scanning fick jag, utan att själv be om det, tips om en blivande avelshane, just så vacker man kan tänka sig! Honom kommer jag nog att få låna till Sissel. Han ska förstås scannas utan anmärkning först. Sedan - hör och häpna - har jag fått löfte om att låna en annan och dessutom välrenommerad bicolorhane. Om ultraljudsundersökningarna är normala - och det hoppas och tror jag - väntar en av killarna på Sissel. Jag hoppas hon är lik sin mamma på fler sätt än utseendet. Sandie började löpa sent och det hoppas jag att även Sissel gör. Det vore roligt, om hon skulle kunna ställas ut i Sollentuna och Nyköping innan hon paras.

På den första bilden sitter Tudor. Sedan kommer Truls med Tudor i bakgrunden. Efter bröderna står Tingla. När alla kattungarna är ute, springer de gärna åt olika håll, så det gäller att hela tiden hålla dem under uppsikt.

 
20 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)