Populär ras

2083 nya Raggisar registrerades förra året men det verkar inte räcka. Åtminstone inte i Stockholmsområdet! Jag får ofta mail från personer, som längtar efter att förgylla sitt liv med en Ragdoll; vissa formulerar sig, som att jag ska vara tacksam över att de vill förbarma sig över mig och mina kattungar och därför vill anmäla sitt intresse. Det kan till exempel stå: "läste att ni har kattungar. När kan vi komma och titta"? eller "ser ni väntar kattungar. Kan du vara snäll och höra av dig, när de kommit, så att vi kan komma och titta"? 

Det är en ynnest att få köpa en katt från oss. Inte för att jag är mycket bättre än alla andra, utan för att det för mig är som att lämna mitt eget barn till någon annan. Då måste jag naturligtvis, så långt det är möjligt, förvissa mig om att katten kommer till det bästa tänkbara hemmet och då är det ju mycket som måste stämma. Jag vill, innan jag ens vill träffa spekulanten, veta lite om, vad katten kommer att erbjudas. Helst vill jag tala med vederbörande i telefon men även mail går bra. Ingen som inte tänkt igenom vad det innebär att köpa/äga en katt kan räkna med att få en katt från Spinetts. Katten får inte lämnas ensam hela dagarna och ska helst ha sällskap av en artfrände. Jag vill att kattungen ska ha möjlighet att komma ut på en inglasad/nätad balkong eller altan men inte bli utekatt, hur bra man än bor. Det är också viktigt att min och köparens "kemi" stämmer och att det känns som om den nya ägaren av och till vill skicka mig en "rapport" om kissen. Jag försöker förmedla att jag gärna svarar på frågor och inte känner mig besvärad av det - tvärtom!. 

Idag ringde Marco. Jag har inte träffat honom men tror att han är en person, som jag med glädje skulle sälja en kattunge till. Han har läst på om Ragdoll och besöker ofta Ragdollklubbens hemsida. Han och hans sambo har redan köpt allt, som en katt behöver inklusive klätterträd. Nu saknas bara katten. Marcos mamma har två katter; en Husis och en Britt. Hans sätt att tala om katter var också rätt. Marco verkar dessutom ansvarstagande.

Jag vill inte ha någon kölista för våra kattungar. De som är riktigt motiverade läser min blogg och vet, när de kan höra av sig.

9 mar 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)