Populära Ragdollen

För fjärde året i rad är Ragdollen Sveriges populäraste kattras och det har jag som uppfödare fått bevis för många gånger, både via mail och telefon. Många vill köpa Ragdollkatt. Det senaste telefonsamtalet kom från Pia, vars familj planerar att köpa en kattunge men som inte kunnat bestämma sig för, om de vill köpa en Birma eller en Ragdoll. Hon frågade, om de får komma och titta på våra katter. Naturligtvis får de det. De kommer på söndag.

Trots att både Helig Birma och Ragdoll är semilånghåriga katter, är deras päls ganska lättskött. De saknar underull till skillnad från den långhåriga Perserkatten som har en betydligt mycket mer svårskött päls. Våra katter är lugna men definitivt inte tråkiga. Nyss hade lilla Sandie ett "tokrace", hon sprang morrande runt i lägenheten i högsta fart, upp i klätterträdet och ut på balkongen. Hon är fortfarande en lekfull ungkatt. Först vid tre års ålder anses en Ragdoll färdigvuxen. Både Birman och Ragdollen är godmodiga och passar bra i barnfamiljer. Givetvis måste ju barnens föräldrar lära sina barn att katten inte är en leksak och att den måste respekteras, när den vill vara ifred.

Idag har jag fått svar från hemsidans support, tillika skapare - Jim Westergren. Han kan inte förklara varför vissa bilder förstoras, som de enligt programmet ska göra, när man klickar på dem och andra visar en annan bild i förstoring. Märkligt! Hoppas det blir ordning på detta snart!

Nu har både Ove och katterna lagt sig och det ska även jag göra. För min del väntar "Mitt i Sundbyberg".

 

9 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)