Rädd för katter - hur är det möjligt?

Idag gick vårens fortsättningskurs av stapeln. Kul att vara igång igen! Dagens lektion skiljer sig från de genomgångar jag brukar "bjuda på", för idag hade vi besök av Anna och Matilda, som ska skriva sin C-uppsats i den 3-årigla IT-utbildningen som snart är till ända. Tjejerna har valt att kalla sitt arbete något i stil med "Äldre i det alltmer digitaliserade samhället". Tanken från början har varit att fokusera på en nybörjarkurs men under lektionen idag har Anna och Matilda tänkt om (och det gör de rätt i, tycker jag). De vill nu istället intervjua både nybörjarna och dem som redan nu gått tre terminer; ta reda på anledningen till att nybörjade anmälde sig till kursen, respektive varför de i fortsättningskursen valt att anmäla sig till ytterligare en termin.

Under kaffepausen kom jag (som vanligt) in på mina katter och så var kattpratet igång. Jag kan verkligen inte förstå, hur en vuxen person kan vara rädd för en katt men visst vet jag att det kan förhålla sig så på sina håll. Hur kan det vara möjligt? Båda dessa unga, stora, starka tjejer, c:a 65 kg tunga är rädda för en katt på 4-7 kg!!! Sedan sade de det jag har hört så många gånger förut: "jag förstår inte att katter alltid kommer till mig". Båda tjejerna är katträdda och helt överens att katter direkt söker sig till just dem.  
Jag berättade då att katter alltid iakttar oss människor för att skapa sig en bild av oss - främst tittar de på vårt kroppsspråk. Katter uppfattar direkt om någon beter sig på ett sätt, som de inte är vana vid. De känner att något måste vara fel, när människor sitter nästan helt stilla och bara följer dem med blicken. "Varför? Det måste undersökas", tänker de.

Både katträdda och allergiker uppträder "ovanligt", tycker kisse. Det överdriva intresset från kattens sida beror alltså på att den vill ta reda på vad som är fel. Anna insåg för första gången  varför katter "dras till" henne och sade: "nu trillar poletten ner. Min mamma är allergisk och samma sak händer för henne som för mig - katter är väldigt intresserade av henne också".

29 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)