Ragdoll "smittar"

Det är fantastiskt att ha katt. Det finns alltid någon att prata med :-), någon att krama, någon att skämma bort och någon som älskar en. Tyvärr kan inte alla få ta del av allt detta, trots att de inget högre önskar men klåda, andnöd och i några få fall risk för livet, förhindrar dem från att öppna sitt hem för en katt men ....... det finns andra, som inte har medicinska problem, som får dem att avstå men som ändå gör det. De har inte förstått, vad de säger nej till. Har man en gång haft katt, vill man aldrig vara utan och har man skaffat en Ragdoll, vill man ofta köpa en till. Så var det för oss och så är det för Linda och Marco, som köpte Sixten av oss i mitten av juni.

Igår kom en hälsning från Sixten, i form av både ett foto och en videosnutt. Oh, så stor han blivit och vilken lång och yvig svans! Han verkar bli ett bra exempel på, hur en Ragdollhane ska se ut. Av mailet som följde framgick att han håller noga reda på sin familj och helst ser att de alla är i samma rum. Om inte - lägger han sig i hallen, varifrån han har uppsikt över hela lägenheten. Linda har bytt yrkesbana. Från att ha arbetat som undersköterska på Karolinska sjukhuset ut utbildar hon sig nu till förskolelärare. Mycket av utbildningen sker på distans och Sixten slipper därför vara ensam så mycket, något jag fick information om innan köpet. Jag vill alltid förvissa mig om att ingen av våra kattungar flyttar till någon, som lämnar katten ensam långa dagar. Vad jag däremot inte visste, och kanske inte Marco och Linda heller, var att de redan på vårkanten vill skaffa en kompis till Sixten. Igår frågade Marco i sitt mail, om vi planerar någon ny kull. Det gör vi ju och det fick han veta. Han och Linda är intresserade av att köpa ytterligare en Raggdollkattunge av oss, förhoppningsvis på vårkanten. Sååå roligt!!! Hos dem har katter det bra. Vad de inte visste är att vi sänker priset med 1000kr för dem, som återkommer för att köpa en kattunge till. Det gör vi också, när någon köper ett syskonpar. Vi känner då att de är nöjda med katterna och tror - i alla fall vill vi tro - att vi har viss del i det. 

Det är söndag och katternas fisk ligger på tining. De älskar torsk och mest av alla Stina. När fisken kokar på spisen och den, i min näsa, illaluktande fiskdoften sprider sig i lägenheten sitter hon nedanför och "sjunger". Det är så roligt att kunna ge katterna det de mest av allt vill ha i matväg. I fredags var planen att bada Stisse ikväll. Hoppas den håller. Reservplanen är ett bad på torsdag.

Sixten drygt fem månader.

 
28 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)