Ragdolldagen

Enligt reseplaneraren skulle jag vara framme klockan 11:15. Först 12:30 var jag på plats. Chaufförens lunchuppehåll vid slutstationen tog 30 minuter och under tiden satt jag kvar i den iskalla bussen, där framsörren måste stå öppen enligt bussföraren. 

Årsmötet var i det närmaste slut, när jag slog mig ner på en stol nära Dorith, klubbens ordförande. Meningen var att jag skulle skriva lite om årsmötet i Trasdockan men jag måste få tillgång till sekreterarens minnesanteckningar först. Starten på dagen blev alltså inte som planerat för min del.

Efter själva årsmötet var det dags för lunch; gulaschsoppa eller fisksoppa med hembakat bröd, smör och en grönsallad. 42 personer var anmälda till ragdolldagen. Till skillnad från förra årets årsmöte var de flesta ansiktena främmande för mig. Dels var vi betydligt fler än vi varit på våra tidigare årsmöten och dels hölls mötet inte i Stockholm. Vi var bara fyra personer från stockholmstrakten!!! Ragdollklubben omfattar medlemmar från hela landet och då är det rätt att också förlägga årsmötet på olika ställen runt om i landet.

Efter maten höll Nederländernas ragdollklubbsordförande en föreläsning om ragdollens historia. Det var inte mycket i den, som jag inte redan kände till. Hur det var med kunskapen bland de övriga deltagarna vet jag inte men jag tror att föreläsningen uppskattades. Bland mötesdeltagarna fanns både uppfödare och sällskapskattägare, medlemmar och icke-medlemmar. Kul tycker jag. De ssom inte var medlemmar i klubben fick betala ett högre pris än vi andra. Alla var välkomna!

I samband med lunchen hände något som gjorde mig glad. Som en frisk fläkt kom Susanne fram till mig och sa: " jag kände igen din röst direkt, när du presenterade dig. Jag brukade lyssna på Prata Katt och visst var det väl du som pratade där. Hon sade sedan att hon önskade att vi skulle sända fler avsnitt, för att hon gillade de informella samtalen. Jag skrev till Elin och berättade vad Susanne sagt. Vad Elin sade - jag berättar imorgon.

10 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)