Ragdollkattungar

Jag hittade 22 annonser på ragdolls idag; de flesta med diverse andra raser inblandade, ett fåtal vuxna ragdolls och en hane till avel. Endast fyra ragdollkattungar med stamtavla. Jag känner en viss oro. Det som späder på oron är att så många kattungar är kastrerade redan innan flytt alternativt har uppfödaren skrivit i överlåtelseavtalet att kattungen ska kastreras. Vi måste behålla vår stora, tillgivna och trygga ras och då kan vi inte fortsätta så här!!! Tyvärr tror jag också att många lever i tron att de köper en ragdoll, eftersom uppfödaren kan visa upp stamtavlor på båda föräldrarna. Ja, jag vet att jag skrivit om detta många gånger tidigare men jag känner mig faktiskt oroad på allvar. 

Appropå stamtavlor - historien med mina stamtavlor är inte slut än. Först fick jag vänta på stamtavlorna till de kattungar som var födda 25:e mars pga av datahaveri hos SVERAK. Det fördröjde stamtavlorna i nära tre veckor. När jag sedan fick dem hade jag, som jag berättat, glömt att skriva 04 i EMS-koden. För att få en Ersättningsstamtavla måste jag betala 50 kr per styck till SVERAK och skicka in en ansökan tillsammans med originalstamtavlan. Vad händer då? Jo, tekniskt fel hos Nordea hela dagen. Först på kvällen fungerade allt igen. Nu ska jag skicka in allt och hoppas att SVERAK hinner mitt underlag innan den 4:e, vilket är långt ifrån säkert, för alla vet ju hur PostNord fungerar - rättare sagt hur det inte fungerar. Hur so  helst kommer de nya ägarna iallafall då en korrekt stamtavla.

Idag ville Leo hälsa på sin farmor. Jätteroligt!!! För första gången åkte han till mig på helt egen hand. Idag fick han åka med sin mamma till Sickla men att ta bussen dit klarar han själv. Från Sickla går Tvärbanan; en ren, prydlig och mysig spårvagn. Den stannar mindre än 100 m från min port. 

Stisse älskar Leo. Han vill ha honom alldeles för sig själv. Han jamar och buffar på Leo mest hela tiden för att få uppmärksamhet och kärleken är ömsesidig. Han har inspekterat ”Leos rum”, där madrassen är uppumpad och bäddad med nymanglade lakan. Han kommer att sova jättebra där. Leo har förevigat dagen tillsammans med Stisse och har också skickat bilder till Wilma, hans kompis. Här kommer två ”Stissebilder”.

 

 

 

 

 
2 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)