Ragdollklubbens årsmöte

En händelserik dag. Carina, Mitzis nya "mamma" gjorde sällskap med oss till Ragdollklubbens årsmöte på Tegeluddsvägen 21. Vi anlände strax innan klockan 12 och c:a en halvtimme senare startade mötet.

Carina Lindstaf, klubbens ordförande inledde årsmötet. Ove valdes till ordförande och Emma till sekreterare för dagens möte. Ett antal motioner hade inkommit och stämman beslutade om dessa. Den viktigaste i mina ögon (hade skrivit motionen själv) var ett förslag om att kattungeköpare ska få gratis medlemskap det år kattungen förvärvas. Med god mariginal röstades förslaget igenom - ett beslut som i mina ögon innebär billig marknadsföring. En av motionerna kräver en stadgeändring och måste därmed godkännas även på ytterligare ett medlemsmöte. Den innebär att styrelsemedlemmarna ska avgiftsbefrias, vilket stämman röstade för. Kommer att tas upp under våren. Klubben är en idéell förening och inget styrelsearvode utgår. Styrelsearbetet tar en hel del tid och det är därför rimligt, att styrelsemedlemmarna slipper betala medlemsavgiften, ansåg mötet. 

Nya styrelsemedlemmar röstades fram och jag kommer att tillträda posten som ordinarie ledamot. Det förenklar mitt arbete med Trasdockan, då jag vet vilka frågor, som styrelsen arbetar med. Carola, klubbens kassör, hade valt att avgå men lovat bistå tillträdande kassör vid behov. Klubbens valberedare hade inte lyckats finna någon lämplig och intresserad efterträdare till Carola och ingen på mötet meddelade intresse, varför uppdraget att finna en kassör gavs åt styrelsen och därefter avslutades mötet.

I ett angränsande rum fick medlemmarna sedan hämta sin mat; pastasallad med bröd, smör och sallad. När alla satt sig till bords återupptog ordförande mötet eftersom Carina Jadbris meddelat att hon åtager sig kassörsposten. Mötet välkomnade Carina som kassör och ett stort problem var löst.

Vi var hemma först vid 16-tiden. Carina tog pendeltåget hem till mamma, Love och katterna. Imorgon har hon en fullspäckad och spännande dag framför sig. Hon ska gå på lägenhetsvisning och hoppas flytta inom en snar framtid. Efter den ska hon åka till Täby och hämta sin Bengal, Baltazar. Hoppas de nyfunna vännerna, Herax och Mitzi, kommer att välkomna sin nye "bror".

20 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)