Ragdollklubbsdagar

Det drar ihop sig till både medlemsmöte i Ragdollklubben och scanning på Södra djursjukhuset. Jag har länge undrat, hur det kommer sig att jag alltid är med och tar ansvar i alla möjliga sammanhang. Nu tror jag att jag har kommit på förklaringen men jag är inte helt säker.

Jag uppfostrades till att aldrig begära mer av andra än av mig själv. Därför anmäler jag mig alltid när någon insats ska göras; som klassmamma, scoutledare, bullbakerska till möten, chaufför till diverse utflyktsmål, sekreterare på olika träffar osv. Jag gillar verkligen att göra något för andra, så det är inte bara av plikt. Jag tycker omåttligt mycket om att dela med mig av det jag kan, vet och tror på. Det är nog främst det som driver mig, när jag tänker efter.

Idag har jag ”spikat” tiderna till ultraljudsscanningarna på Södra djursjukhuset och skickat ut informationen till de berörda. Vi fick plats för 9 katter och alla är fyllda med avelsdjur. Sandie är ett av dem. Hon ska förvisso endast få en kull till men jag vill följa klubbens hälsoprogram och därför låter jag scanna henne igen. Man har aldrig några garantier i livet men jag vill känna att jag iallafall gjort vad jag kunnat för att bibehålla ragdollen som en mycket frisk raskatt.

Jag har också skrivit sms till flera av mina kattungeköpare och andra kattvänner, för att förhoppningsvis få fler att komma till medlemsmötet på lördag. Tyvärr verkar det bli dålig anslutning och det är tråkigt, när nu Anna-My kommer hitresande från Göteborg för att prata om bra och rätt kost till våra katter. Ove har ordnat så att klubben sponsras av hans arbetsgivare och vi behöver inte betala för vare sig lokal eller förtäring.

Morgondagen ska jag ägna åt research. Jag måste börja leta fakta om kattens åldrande, när den räknas som gammal, vad som händer då och hur vi bäst hjälper våra kissar när ålderskrämporna kommer. Efter det ska jag börja skriva och det gillar jag verkligen. 

Jag har fått ut så mycket av det ansvar jag tagit och tar för Ragdollklubbens arbete/aktiviteter. Jag har fått nya vänner och lärt mig massor om katter. Jag blir lika glad varje gång det kommer en uppskattande kommentar eller ett sms, där någon tackar för en bra tidning eller en väl genomförd aktivitet. Ett sådant textmeddelande fick jag nyss. Det ger positiv energi :-).

3 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)