Räkfesten

Igår var vi på kattklubbens Räkfest. Tyvärr var vi bara 18 personer. Om vi hade tillgång till en lokal mer centralt, skulle deltagandet säkerligen vara högre men nu är det som det är. 

Ove slutade redan klockan 12 och var hemma redan strax efter klockan 13. På den timmen hade han både bytt däck och kört hem från Upplands Väsby. "Vinterdäcken" är s k åretruntdäck men fungerar sämre vid hög temperatur, så det är bra att byta till riktiga sommardäck. Redan klockan 15:40 lämnade vi Sundbyberg men var inte framme förrän klockan 17:00. Bitvis stod trafiken helt stilla genom stan. Strax efter Globen lättade den åt vårt håll. In mot stan rörde sig knappt köerna. Jag förvånas verkligen över att många dagligen utsätter sig för dessa förfärliga köer, när de kan åka kommunalt - snabbare och betydligt mycket mer miljövänligt.

Festkommittén var på plats. Det var fint dukat. Forsythian lyste upp bordet. Strax efter klockan 18 började vi äta; pain riche, ost, ostpaj och massor med räkor. Dryck medförde vi själva. Under måltiden sålde "Enköpingsannelie" lotter. Pirjo, som var gift med klubbens ordförande, Arne, dog plötsligt och oväntat i vintras och ett vandringspris har instiftats efter henne. Det delades ut till "Bästa Devon Rex". Jag tycker att designen var jättefin. Många andra priser utdelades också till: bäst hane, bästa hona, bästa kastrat osv. Ove och jag vann två flaskor vin i loteriet. Det gjorde vi förra året också. Skulle önska samma tur, när det gäller Triss, då menar jag inte 30 eller 60kr.

Festen var slut vid halv tiotiden. Jag diskade skålar och diverse annan smådisk och sedan åkte vi hem. Vi var hemma 22:40.

Räkfesten är en trevlig tradition, som jag hoppas kommer att leva vidare.

 
14 maj 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)