Rapport från Södermalm

Innan 1995 hade jag aldrig varit i kontakt med mobiltelefoner. Då fick jag en arbetstelefon till låns från min arbetsgivare, Navigare AB, där jag hade en halvtidsanställning parallellt med mitt barnmorskejobb. Där jobbade jag med medicinsk marknadsföring - ett spännande, lärorikt arbete som jag skötte på distans. Efter några månader köpte jag en egen telefon och kunde även ringa privat. Det gav mig en härlig känsla av frihet och oberoende. Sedan i måndags påminns jag om hur tiden var innan mobiltelefonen kom in i mitt liv. Jag har bytt mobiltelefonleverantör men inte fått något nytt SIM-kort!!! 

För att få en rapport om hur Sonja har det, ringde jag Mona via FaceTime (FT) ikväll. Sonja har sovit hela dagen idag men ändå gjort ett stort framsteg! Hon har hittat klätterställningen. När jag hörde av mig låg hon på mellanplanet i ”trädet”. Eftersom jag ringde via FT hörde Sonja min röst och jamade direkt. Det är naturligtvis svårt för henne att förstå, varför allt är så annorlunda nu. Mona och Lasse har förberett hennes ankomst och köpt ett likadant klätterträd som hon är van vid, inhandlat Ever Clean till kattlådan och nätat in balkongen. Ändå saknar hon nog både Ove, mig och sina kattkompisar. Det är fullt förståeligt, trots att hon flyttat till bra, nya ägare och en kattanpassad bostad, men det får inte bli för långvarigt jobbigt för henne och inte heller för hennes nya familj. Nu tror jag att hon dag för dag kommer att anpassa sig alltmer. Om hon fortfarande inte börjat trivas nästa helg får hon flytta tillbaka till oss. ”Min lilla Sandie” får inte vara ledsen och Mona och Lasse måste vara nöjda med den katt som flyttar in.

Arbetet med Trasdockan fortskrider och det känns alltid roligt, när tidningen börjar ta form. Många av våra texter har flyttat från mappen ”okorr” till ”under korr”, dvs från icke korrekturlästa till genomlästa en gång. I den senare kan finnas saker som ska kompletteras eller meningar som Carina och jag inte är nöjda med och vill formulera om men ännu inte vet hur. Några få artiklar har hunnit så långt som till den tredje och sista mappen, ”X-klart”, vilket betyder att texterna är färdiga och att vår AD kan börja arbeta med dem.

15 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)