Raskatt eller huskatt

Visst är så gott som alla katter söta men vad avgör om man väljer att köpa raskatt eller huskatt. Huskatten kallas också bondkatt eller blandraskatt men det officiella namnet är huskatt. Idag har jag sysselsatt mig några timmar med att skriva om just detta och artikeln kommer i nästa nummer.

Det finns mycket att tänka på, när man ska bestämma sig. Hur stor betydelse har priset? Huskatten kostar inte lika mycket som raskatten. Hur viktigt är det att katten är vaccinerad, ID-märkt och veterinärundersökt innan den flyttar från uppfödaren? Att den har en fastställd rasstandard, så att man på förhand vet hur katten ungefär kommer att se ut; päls, ögon, öron, svans, storlek, temperament och andra egenskaper? Om man vill bli registrerad uppfödare och kunna få stamtavla på kattungarna, måste man välja en raskatt. Risken för inavel är kraftigt minskad, om man väljer en raskatt. Det finns givetvis fördelar med huskatter också men för mig överväger raskatters fördelar kraftigt.

För en liten stund sedan betalade jag in de 800 kronorna till Pawpeds. Jag tycker att det är billigt. De flesta kurser, som omfattar 10 lektioner brukar kosta mycket mer. För att läsa in kursmaterialet och besvara uppgifterna måste man räkna med att i snitt lägga ner minst sex timmar per vecka. Jag blev godkänd 14 dagar efter Carina, när vi gick den första kursen. När vi anmälde oss till den, gjorde vi det ovetande om varandra. Vi hade inte ens träffat varandra då. Vi samarbetar ju numera väldigt mycket och det är roligt att Carina och jag kommer att gå fortsättningskursen, G2, samtidigt. Ibland är det bra, om man har någon att diskutera kursuppgifterna med. 

Nu ska jag vila från "kattarbetare" och istället lägga mig och läsa.

2 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)