Raskatter

De små katterna, som skuttar runt på golvet, har blivit raskatter idag. Dessförinnan hade de inte stamtavla och - jag vet att jag tjatar - var huskatter. En katt(unge) utan stamtavla är en huskatt, oavsett om föräldrarna är raskatter. I mitt huvud är utfärdandet av stamtavlan en stor händelse och den är en värdehandling. 

Tyvärr kan jag inte hålla stamtavlan i handen. Det är annars en härlig känsla. Den är gjord i ett kraftigare A4-papper med en bigning i mitten i en gråaktig ton (bigning kallas den process då man med en rundad egg skapar en inpressning (big) för att underlätta vikning (falsning). PostNord har för vana att låta sina kunder leva i spänning; tror att att den allmänna inställningen i företaget är ”bättre sent än aldrig” med en underton av att vi ska vara glada om posten överhuvudtaget kommer fram någon gång. Detta vet jag och brukar därför gå in på SVERAKs hemsida, klicka på FindUs och skriva Spinetts på raden för stamnamn. Det är en så häftig känsla att kunna se alla avelsdjur bakåt i tiden, de som givit oss dessa underbara kattungar, som nu är mitt inne i det sista racet innan de somnar för natten. Innan jag lägger mig ska jag med spänning kolla, vad de 30 släktingarna, som står angivna i stamtavlan, heter. Småttingarnas pappa är engelsman. Undrar om det går att höra, när han jamar :-).

Jag planerar att repetera lite för mina följare, vad olika saker står för i stamtavlan. Det är mycket att hålla reda på men kul, när man lärt sig ”koden”. Sandies dotter, Tingla, blev ju mamma bara några dagar innan sin mamma. Jag har pratat med Marie, som äger Tingla, och vi har konstaterat att mor och dotter uppfostrar sina ungar på samma sätt; ömsint men med tydliga gränser.

Sandie, som är hungrig nästan hela tiden och får mat så snart hon tittar mot matplatsen, har faktiskt fått lite mer hull. Hon kommer aldrig att bli tjock men hon är inte mager längre. Det känns skönt!

12 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)