Raskatter kostar för mycket

Det har jag hört många gånger men håller inte med. Priset ska alltid stå i relation till vad man får för det och då är raskatter billiga. Visst går det att hitta katter till lägre pris än vad det kostar att köpa en rasren ragdoll men det är inte är samma sak som att raskatter kostar för mycket. För 9 000-10 000 kronor får man en gullig, tillgiven, lekfull, lugn, busig, trogen osv kompis i upp mot 20 år; i snitt runt 600 kronor per år eller 50 kronor i månaden. Omsatt i öl och cigaretter, som många betalar för "utan att blinka" blir det en öl eller ett paket cigaretter mindre i månaden!!! Vad får man för pengarna? Katten ger kärlek, värme och sällskap. Den ger tröst, den välkomnar sin ägare hem, den är lojal, den dömer inte och den lyssnar och bevarar hemligheter. Cigaretterna ger ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar, lungcancer och kan utlösa astma (anfall). Ölen kan vara inkörsporten till ett alkoholberoende och förorsaka fetma. Tänk själv - är raskatter dyra eller är de värda sitt pris?

Det finns så mycket att lära sig om katter och det jag vet, delar jag gärna med mig av. Därför vill jag nu berätta vad "tigermage" är. Jag fick idag en fråga, via sms, från en av mina kattungeköpare. Hennes kisse är ännu inte fullvuxen, inte kastrerad och heller inte tjock (träffade kattungen själv för bara några veckor sedan) men hon har en liten hängmage. Hennes fråga var: "Är det vanligt bland ragdolls/katter eller är det kanske ärftligt, mamma kanske har/hade "hängmage" innan bebisarna? Har vi gett henne för mycket mat tror du?" Så här svarade jag: "Du har absolut inte givit henne för mycket mat. Hon är jättefin i kroppen! En del katter har en liten hängmage helt enkelt. Det är en normalvariation och finns hos alla raser. Har hört att hängmage är ett arv från det katten var vild och levde i öknen. Den är ju i grunden ett ökendjur. Hängmagen är deras "puckel". Detta kallas tigermage.

Tog tåget till Centralen på eftermiddagen. Skulle träffa Daniel och Jessica, som jag ska jobba tillsammans med i vad vi kallar kommunikationsgruppen. Jessica lät meddela på eftermiddagen att hon är mycket upptagen med annat på katthemmet, så hon hinner helt enkelt inte med vårt projekt. Över en kopp kaffe diskuterade Daniel och jag, hur vi vill lägga upp arbetet och trots att vi inte känner varandra och inte alls pratats vid om vad vi tycker och vill, stämde våra tankar väl ihop. Jag tror att vi kommer att få till ett bra resultat, som kommer att underlätta kommunikationen mellan oss i styrelsen, mellan styrelsen och allmänheten, mellan personalen, mellan volontärerna, mellan styrelsen och volontärerna, styrelsen och personalen osv. - ja jag tror vi kommer att kunna skapa ett väsentligt mycket enklare sätt att kommunicera på än de många olika sätt vi använder oss av idag. Det kommer att ta en hel det tid, innan den tekniska biten är klar men sedan kommer vår lösning att ge mer tid över till arbetet för katters rätt till ett bra liv och förbättrad status, vilket ju är vårt mål.26 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)