Raskatter och hemlösa katter

Hela gårdagen handlade i stort sett om ragdolls. Ett problem vi haft i klubben är att vi inte varit tillräckligt snabba med att lägga ut eller ta bort annonser om kattungar, avelshanar och uppfödare. Att det alltid varit så är inget försvar för oss och igår träffades Emma, Lotta, Carina jag för att tillsammans försöka hitta en lösning på problemet. Mötet hölls hos mig över lite kaffe och bullar och närvarade gjorde även Stisse, om än ej inbjuden. I samförstånd kom vi fram till att Lotta och Emma delar på ansvaret och kollar webbmailen och publicerar allt som faller under rubriken "uppfödning". Om någon av dem kommer att vara bortrest, vara sjuk eller annat som gör att hon inte kan fullfölja sitt åtagande, är det hennes ansvar att kontakta den andra som då får ta över. Om inte heller hon har möjlighet kontaktas Carina av den som har ansvaret för veckan. På så vis kan vi nu lova de medlemmar, som vill annonsera, att annonsen inte blir liggande mer än max en vecka. Själv kommer jag att fortsätta uppdatera hemsidan och skicka den nya/redigerade texten till Emma, som hjälper till att publicera den och planen är att vi under hösten ska ha en nygammal, fräsch hemsida. 

Christine har varit här idag för första gången på mer än fyra månader. Efter vattenskadan är allt genomgånget i lägenheten; städskåp, linneskåp, byråer och köksskåp. Massor av prylar, böcker och kläder är bortforslade till Myrorna, nytt golv i sovrummet, ny gardinupsättning, ny vit skinnsoffa är beställd och tillika ett runt marmorbord (jag är barnsligt förtjust i sten) och en hög sänggavel med knappar - tänk så bra att grannen skulle renovera sitt badrum! Allt detta som nu blivit gjort har jag tänkt på att jag skulle vilja göra men jag har inte orkat ta tag i det tidigare och hade aldrig bytt ut parkettgolvet mot sten, om det inte hade varit nödvändigt att bryta upp golvet. Det var en kämpig tid men rätt använda kan alla erfarenheter leda till något positivt, även om man ibland gärna hade varit dem förutan. Det jobbiga har vi lämat bakom oss men gläds varje dag åt det "nya" sovrummet, de välstädade skåpen och byråerna och de nya möblerna som ska komma i mitten av oktober.

Tanken är att jag och Helena ska ta över ansvaret för personalfrågor, när Gunilla, som skött uppdraget hittills, kommer att avgå. Personalmöten är viktiga! Alla ska få möjlighet att ge uttryck för sina åsikter och ta upp eventuella problem. Ett personalmöte är rätt forum att göra detta på, då all personal är samlad. Även strategier och arbetssätt ska diskuteras här. Först nu tycker jag att jag börjar få lite grepp om hur man arbetar på katthemmet. Flera spännande idéer kom fram på mötet och vi har mycket att bita i. Att vara arbetsgivare i ett eget företag är betydligt enklare än det uppdrag jag nu står inför men det är en utmaning, som jag med spänning vill ta mig an.

 

21 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)