Rätt eller fel

Ove vill väldigt gärna ha en katt att ställa ut. Själv är jag osäker på hur jag ställer mig till utställning. Det har kanske mest att göra med att jag, även i detta fall, lätt förmänskligar katter. Jag är väl medveten om att kattens psyke är ett annat än människans men jag kan inte låta bli att tänka så här:

Katter gillar inte något av det som hör utställning till; varken badvattnet, schamponeringen eller hårfönen. De tycker inte heller om doften av de produkter vi använder. Detta till trots tar vi oss friheten att utsätta dem för det. Många katter avskyr dessutom att åka bil och vill helst vara hemma i lugn och ro men vi stoppar in dem i en transportbur, placerar dem i bilen och sedan bär det iväg. Väl framme, ibland efter flera timmars färd, placeras de efter inskrivningsproceduren i en ny bur i en lokal fylld av massor av andra burar med katter i. En stund senare strömmar en mängd  människor in i lokalen för att beskåda de vackra djuren. Kisse ska nu sitta/ligga i sin bur i många, många timmar för att vid dagens slut lyftas över till transportburen och åka hem. 

Vad tycker katterna egentligen om detta? Jag tror inte att någon enda katt helst av allt skulle välja utställning och allt som följer med den men några bestående men får den nog inte. Vissa katter är inte synbart obekväma med utställning t.ex. min f.d fina tjej, Sissel. Hon besvärades inte särskilt, varken av förberedelserna eller av bilfärden, och lade sig tillrätta i sin bur och kunde sova bort några timmar, när hon ansåg att det blev alltför trist. Sandie däremot tyckte att det var avskyvärt med utställning. Hon ömsom satt, ömsom stod i ett hörn längst in i utställningsburen. På domarbordet darrade hon - hon som annars var så orädd!!! Hon behövde aldrig mer vara på utställning.

Kontentan av detta är att katten ska avgöra om utställning är ok eller inte. Jag tror också att sådana som jag är helt olämpliga att ha huvudansvaret för kisse i samband med utställning. Det ska ligga på någon som inte överför sina "stackare-tankar" till katten - en person som, utan problem, ser att en katt är en katt och att den inte tänker som en människa.

 

1 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)