Rätt ost

Vi jobbar ju hela tiden på att Sandie ska lägga på sig mer hull och tycker då att osten är bra. Hon har ju alltid gillat ost men den senaste tiden har hon inte velat ha. Visserligen har hon kommit och tiggt, när jag ätit frukost men hon har inte velat ha osten, när jag serverat henne. Hon har nosat på ostbiten, vänt och gått därifrån. Förbryllande!!! Hon älskade ju ost tidigare och lärde också sina barn att både tigga och tycka jättemycket om osten. Jag började fundera över, varför hon inte ville ha den ost, hon fick. Det slog mig då att jag ju faktiskt hade bytt ostmärke. Sandie vill ha Arlas prästost och inget annat. Vad gör vi då? Köper genast Arlas ost till henne, såklart, och river och anväder den resterande Falkenbergosten till gratänger eller Carbonara. Imorse åt Sandie och jag frukost tillsammans igen och nu tycker vi båda om osten - Arlas prästost, tack!

Igår fick jag "rapport" från Marco. Det är så roligt att se att det finns fler "icke-uppfostrade" katter. Sixten låg i matbordets ena hörna och de framdukade mattallrikarna var tomma. Jag förstår människor, som absolut inte tillåter sina katter att hoppa upp på borden men själva har Ove och jag inte gjort någon stor sak av det. Ingen av våra katter brukar vilja vara på bordet, när vi äter middag men sitter gärna där och tittar, när det är kallt och de inte vill vara på balkongen. Likaså hoppar de ofta upp på soffbordet men där är anledningen den motsatta. Marmorskivan är sval och när det är varmt, tycker de om att ligga där. Rätt eller fel med katter på bordet? Det finns inget rätt eller fel här. Ägarna och katterna tillsammans avgör det.

Igår kom en inbjudan till medlemsmöte i min nya kattklubb, Birka kattklubb, den 19:de. Av dagordningen att döma kommer klubben att ta fram en ny hemsida och det välkomnar jag. Som sidan ser ut nu, är den något av dettråkigaste jag någonsin sett! Resten av mötestiden kommer säkerligen att ägnas åt diskussioner om den kommande utställningen. Det är jättemånga arbetspass, som fortfarande är vakanta och om ansvaret för utställningen låg på mina axlar, skulle jag vara mycket oroad. Jag har satt upp mig på "entrên" mellan 11:00 och 13:00, då Ove tar över de kommande två timmarna. Vi kommer att hjälpas åt, så gott vi kan för Carina och jag ska också ha ett bord på utställningen, där vi ska informera om Ragdollklubben och förhoppningsvis "ragga" många nya medlemmar. Dessutom ska vi lösa av Lotta vid Sissels bur, så att hon kan få gå ifrån för kaffe, lunch oxh toalettbesök.

Jag tror att det är många, som är glada över att Ragdollklubben finns, att facket, bostadsrättsföreningen, fotbollsklubben, simklubben osv. också bildades av entusiaster en gång för länge sedan. Många tror att fackklubbarna på arbetsplatsen är välbetalda. Så är det inte, de flesta som arbetar fackligt får den lön de skulle ha om de utförde sina vanliga arbetsuppgifter på sin arbetsplats. Om man i en ideell förening inte kommit upp i en central position, utför man oftast sina uppgifter utan ersättning och drivkraften är det stora engagemanget. Birkas medlemmar vill alldeles säkert att klubben ska jobba vidare och att utställningen i november ska bli lyckad men varför vill så få hjälpa till?

 
7 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)