Råtta, mammas svans och syskonen

Det känns som om kattungarnas utveckling går i olika faser. Först var det mat och viktökning - som för all del fortsätter hela tiden - sedan kom gångträningen och nu, när de kan gå utan problem, koncentrerar de sig på att öva sig på att bli ”riktiga” katter. 

Varje dag blir de mer och mer intresserade av inbördes kraftmätning - som en träning på att anfalla och övermanna sitt byte. De har börjat intressera sig för leksaksråttorna. Idag har Mickan t. om burit runt en leksaksmus i munnen. Mammas svans är också rolig att försöka fånga. Jaktinstinkten finns där!

Småttingarna har fått vara ute på balkongen nästan hela dagen idag. De ser så nöjda ut, när de har större yta att röra sig på och krypa både under och bakom möblerna. Jag och en av mina väninnorna åt lunch tillsammans hos mig idag. För att småkissarna skulle få vara ute, åt vi på balkongen. Ett fat med bebisfrön och den lilla toalådan följde med. Alla kattungarna gick och sprang om vartannat för att till slut bli trötta - jättetrötta - och krypa tätt intill mamma för att få en slurk, innan de somnade. Då hände något jag inte sett tidigare....... 

Nu är det trångt! Fem - drygt 4 veckor gamla kattungar - får helt enkelt inte plats att ligga bredvid varandra och äta. De är för stora! De har sin speciella spene och idag blev det regelrätta handgripligheter, rättare sagt tassgripligheter. Mimmi är minst men väldigt tuff och det visade hon verkligen prov på idag. Hon hade hittat sin tutte och där låg hon och njöt av den ljumma mammamjölken, när Mickan kom och försökte borra in sitt huvud för att få plats vid sin spene, bredvid Mimmi. Hon försökte helt enkelt att tränga bort Mimmi, som blev jätteirriterad. Mimmi sparkade Mickan i huvudet med baktassarna. Hon vägrade att släppa taget - ett tydligt bevis på självbevarelsedrift. Mickan tvingades ge upp. En kort stund efter den kraftmätningen hade Mickey ätit färdig och lämnade frivilligt sin plats till syrran, som då lyckades ta sig fram till sin tutte.  

16 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)