Redaktionsmöte

I förrgår träffades Carina, Daniel och jag på Phil's bar i Sundbybergs nya centrum, Signalfabriken. Jag tycker inte om hamburgare men den huvudsakliga anledningen till mötet var inte kulinarisk utan att Carina och jag skulle träffa och prata med vår nya AD, Daniel, om hur vi jobbar och vad vi behöver hjälp med.

Det var ett positivt möte, till och med över förväntan, trots att jag aldrig tvivlat på att det skulle bli annat än bra. Jag känner inte Daniel närmare än att vi träffats på några möten i egenskap av medlemmar i Stockholms kattklubbs styrelse. Som jag skrivit tidigare, har Daniel sagt sig villig att hjälpa oss och därmed bli vår nye AD. Vi åt lunch och Daniel och Carina presenterade sig lite närmare för varandra. Därefter öppnade Daniel sin ryggsäck och tog fram två stora bärbara datorer!!! Han kopplad upp dem och sedan presenterade han ett förslag på en förstasida i Trasdockan. Han hade kollat de mallar som vi hittills använt oss av och somligt ville han behålla och annat göra om, eftersom det finns smidigare sätt att lägga upp dem. Carina och jag kunde på varsin skärm följa det arbete och de tankar Daniel har, när han nu ska ta över. Jag tror att vi kommer att trivas med att arbeta tillsammans. Vi verkar ha samma tankar kring både upplägg av jobbet och vägen mot en Trasdocka färdig att skicka till tryckeriet. Från och med nu har Daniel behörighet att orientera sig i Ragdollklubbens DropBox och Carina och jag kommer att lägga våra alster där precis som tidigare; först i "okorr", därefter i "under korr" - när vi en gång läst igenom en text tillsammans och tror oss nöjda med den och till sist, efter två noggranna genomläsningar, i "klar" och då kan Daniel börja arbeta. Han har också fått en dummy, så att han i grova drag kan se, hur vi tänkt oss nästa tidning.

Jag skulle vilja veta lite mer om "Internationella Kattdagen", som firas den 8:e augusti varje år. Jag har sökt information utan framgång. När det gäller den svenska "Kattens dag" hittar man lätt att den firas första helgen i advent tack vare att SVERAK på ett årsmöte 1983 beslutade att det var dags att ge katten en egen dag i kalendern och att det huvudsakliga syftet är att i första hand uppmärksamma katten och höja dess status i samhället. Jag ska fortsätta leta information om den internationella kattdagen.

Sent igår kväll kom två bilder från Marita, den här gången i rätt format. Visserligen är bilderna inte rättvända. Katterna ligger i samma fåtölj men det skiljer två år mellan fotona.

 
28 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)