Så bra det blev!

Tasse trivdes verkligen inte, när vi hade kattungar. Han tyckte att det var jobbigt med att det aldrig - sällan iallafall - blev tyst och lugnt hemma. Nästan alltid pågick något kattungeslagsmål någonstans, jakt efter leksaker eller "katt-jagar-katt-leken". Tasse valde att dra sig tillbaka och valde att ligga strax under taket uppepå en garderob. Han kom ner nästan bara när han skulle äta eller gå på lådan. Något måste vi göra men vad?

Vi behövde inte fundera länge för en kväll ringde Carin, Carin som precis förlorat sin katt, prins Albin, en helig birma. Nu letade hon en ny vuxen katt och undrade, om vi hade någon vi kunde tänka oss att sälja. Otroligt, precis rätt i tiden ringde Carin. Två månader tidigare hade vi inte varit beredda att låta Tasse flytta. Vi bestämde oss för att han skulle få provbo 14 dagar hos Carin. Innan vi fattade ett definitivt beslut om eventuell flytt, skulle vi alla vara överens om att det enda rätta skulle vara att Tasse och Carin blev sambos på riktigt. Tasse trivdes hos/med Carin och han flyttade in hos henne för gott i december 2015.  Ägarändringsblanketten skrevs under och ID-registret informerades och Tasse blev: Greve Frasse af Tassen, Jonan Enbergs väg Solna. Idag har vi varit och ätit middag hos Tasse och Carin. De bor högt ovanför Pampas marina med utsikt över vattnet med både småbåts- och husbåtshamn. Fantastisk utsikt! 

Tasse, numera oftast kallad Greven, låg på sängen i "sitt" rum. Han är en pigg kille och - trots sina (i juli) nio år - är han jättesmidig med perfekt placerat och lagom mycket hull. Han är också mycket alert. Carin har köpt aktivitetsleksaker, lektunnel och en stabil klätterställning till honom. Ibland hjälper han henne med DN:s korsord. De är perfekta för varandra! När vi hälsar på, brukar Carin och Ove hjälpas åt att klippa Tasses klor och det gjorde de även idag. När proceduren var över kliade Carin Tasse under hakan, samtidigt som hon sade: "jag är så glad att jag har dej". Tänk, så fantastiskt allt blev, utan att vi behövde anstränga oss överhuvudtaget.

Varmt även idag! Stina sov redan i en fåtölj, när jag steg upp vid 8-tiden. Hon vaknade först när Ove kom hem 9 timmar senare. Även de andra fyrfotingarna har sovit mycket idag men inte fullt lika mycket som Stina. Nu är det svalare i lägenheten  och alla katterna är vakna. Stisse har nyss "hjälpt till" att fräscha till sin kattlåda. Gissar att katterna kommer att vara vakna många timmar än men jag ska lägga mig och läsa nu.

 

 

 

20 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)