Så bra det blev!

Att omplacera en katt är inte alltid lätt. Förvisso har det gått bra - och förvånansvärt lätt - med både Zinja och Stella men de var ju två lovande avelshonor. Att hitta ett nytt hem till en snart 12 år gammal katt skulle bli betydligt mycket svårare, tänkte jag men det måste gå! Avlivning var absolut inget alternativ. 

Berit hörde av sig via sms på förmiddagen. Det var till henne Tasse flyttade och nu ville hon ge sig tillkänna och berätta att hon gärna ser att jag fortsatte sköta Tasses försäkring. När han flyttade till Carin, kom vi överens om att jag skulle fortsätta betala hans försäkring och Carin i sin tur betala till mig. Det var enklast så, tyckte hon. Jag pratade med försäkringsombudet och vår lösning var helt ok. Carin betalade premin i november 2019 och har ju många betalda månader kvar. En liten stund senare kom ett nytt sms, där Berit undrade om Tasse hade testat att gå i sele. Jag beslöt mig för att  ringa Berit, lättare att prata om det blir mer än ett short message. 

Berit verkar lättsam, vi pratades vid ett tag och det var ett trevligt samtal. Jag fick veta att Tasse nu bor i en lägenhet i markplan med goda möjligheter att få gå ut. Han är ju mycket van vid sele, eftersom han alltid hade sele på sig på båten men han slapp koppel. Det skulle bli för varmt för katterna att ha flytväst men med sele skulle det vara lätt att plocka upp katterna ur vattnet, om olyckan skulle vara framme. Som väl var har ingen katt någon gång ramlat i vattnet. Alla tre liksom visste att vara försiktiga men de gillade att ligga på flybridge, där de hade mycket arbete med att spana på både hundar och katter på bryggorna och fåglar i såväl luften som i vattnet.

Tasse har funnit sig väl tillrätta i sitt nya hem. Efter att ha undersökt bostaden och märkt den med sin egen doft, lade sig Tasse i en fåtölj, som "mamma Berit" klätt med en mjuk filt. Jag är så tacksam över att han fått det så bra och inte minst för att Berit lovat att Ove och jag får komma på besök.
Att vända bilden är överkurs men jag glömde berätta för Berit att detta dumma program kräver att man håller kameran i vågrätt läge.

 
27 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)