Så duktiga, både mamma och barn

Inte konstigt att Sandie äter dubbelt så mycket som Stisse och Stina. Hon producerar ju mat, så att hennes fem småttingar växer sig stora och starka. Kattungarna fyller en vecka idag och väger alla över 200 g. Den stora händelsen vi väntar på den här veckan är att bebisarna ska öppna ögonen. Det är fantastiskt att få vara med om denna explosionsartade utveckling!

Eftersom Stina vill ta över vården av kattungarna får Sandie stanna ett tag till i garderoben. Visserligen verkar hon trivas där men jag tycker att det är roligt, när kattmamman och hennes ungar är i vardagsrummet med oss men - det kommer. När kattungarna blir så stora att de vill gå omkring och leka med leksaker och varandra, kommer vi att flytta den lilla kattfamiljen till hagen och då kommer vi alla att vara samlade i vardagsrummet framför TV:n. 

Mitt knä har fått mig att arbeta vidare på min artikel om BARF (den råa kattmaten), några fysiska sysselsättningar har inte varit möjliga. Vid c:a tre veckors ålder brukar jag introducera fast föda i små skålar, helst av porslin. Katter ska inte serveras sin mat i plastskålar, eftersom de lätt får repor där bakterier kan fastna. Det finns en variant av BARF, som heter MUSH, och den finns även för kattungar. Den maten säljs djupfryst och ser ut som köttbullar. Våra kattungar kommer inte att få MUSH, utan vi kommer att avvänja dem, som vi gjort med tidigare kullar. Först kommer de att serveras torrfodret "Mother and baby" och så småningom kommer de att få blötmat för kattungar. Maten köper vi på Bromma zoo, som är en välsorterad djuraffär med kunnig personal. I sommarnumret av Trasdockan kommer jag att intervjua butikens kattexpert.

Nu har alla kattungarna fått namn. Förutom Smurf och Sissel heter de Simba, Sixten och Sanna. Det är mer personligt att kalla dem vid namn än att som hittills benämna dem: den svarta, rosa, ljusgröna, mörkgröna och utan band. Kattungarna har vuxit så mycket att vi fick göra halsbanden större idag. Vi har några stora halsband kvar men ikväll beställde jag nya från en uppfödare i Göteborg. Vem kom på det fantastiska sättet att kunna betala direkt och enkelt? Fantastiska SWISH!!

Kan moderslycka beskrivas bättre än när Sandie njuter av sina bebisar?

 
28 mar 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)