Så fantastiskt!

Trodde inte att det var sant, när jag igår såg Sandie närma sig sovrummet med en kroppshållning som utstrålade en vänlig sinnesstämning. Katter är bättre än jag på att avläsa varandra och jag förstod direkt att Sandie ville förmedla välvilja till de andra katterna, då främst till Stisse. Han var på sin vakt och släppte henne inte med blicken men han låg kvar vid huvudändan av sängen och visade varken rädsla eller aggressivitet - endast stor uppmärksamhet. Även jag var spänd och var beredd på att - vid minsta tecken - avstyra ett angrepp från Sandie men.......hurra!!! Hon hoppade mjukt upp i sängen och närmade sig Stisse mycket försiktigt för att, som jag tror, inte skrämma honom. Hon nosade först på hans ena bakben men en kort stund senare möttes de nos mot nos. Vid fotändan låg Stina och iakttog försoningen. Lite senare lämnade Stisse sovrummet, där han ofrivilligt tillbringat massor av tid sedan kattungarna föddes. Han gick ut i hallen, klättrade upp i klösträdet, lade sig på den mellersta avsatsen och somnade. Vid det laget var Sandie i full färd med att tvätta sina ungar inne i kattrummet.

Sissels kattungar är 12 dagar idag och har sedan de föddes ätit, sovit och ökat i vikt precis som de ska. I onsdags fick de även ”syskon”. Lottas andra foderkatt fick tre egna kattungar. Detta är den andra kullen för både Sissel och Rubi, som hennes ”fodersyster” heter. Det betyder att båda kattmammorna överlåts till Lotta, när deras ungar är flyttklara, vilket de är när de är 12 veckor.

Förutom att jag för första gången sedan 24:e mars fått sova en hel natt; från klockan 23:30 igår till klockan 7 idag, har jag en annan glädjande nyhet att berätta men det blir först imorgon. Nu måste jag tävla mot ”Smarta femteklassare på SVT1.

 
4 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)