Så här var det

Tog en taxi till Kungens kurva, eftersom Ove behövde arbeta några timmar med båten. Planen var att han skulle ansluta sig till Daniel och mig på eftermiddagen, främst för att vid dagens slut hjälpa till att bära ut allt till bilen, som Daniel ensam släpat in i zoobutiken på förmiddagen. Vi hade fått ett bord med duk - placerat i den del av affären, som tillhandahöll kattattiraljer. Emma och hennes mamma Pia var också redan på plats med den ståtliga ragdollhanen Hero, en utställningsvan, stilig, trevlig kille i sina bästa år (3).

Jag ställde ifrån mig mina saker och gav mig ut i butiken för att hitta Ulla, som jag haft kontakt med inför dagens jippo. Fick ett varmt välkomnande av henne och hon passade på att inbjuda oss till lunch, valfri tid, en trappa upp i butiken. Vi kände oss väl mottagna och blev mycket glatt överraskade, när Ulla även donerade 1500 kronor till katthemmet.

Daniel är riktigt duktig på allt, som gäller teknik. Han hade tagit fram en QR-kod (quick response) till Swish, kopplat upp oss till Internet via internetdelning, hade med en IPad med alla varor vi hade till försäljning och en välbehövlig laddningsstation (när dagen var slut hade vi 14% kapacitet kvar i batteriet). Jag valde ut en bra bur till Hero med en tjock dyna i botten. Emma ställde in mat- och vattenskålar och Hero skred in som en kung. Han drog många åskådare till sig som utbrast: ”oh, vilken stor, fin katt”. Tack Hero för det! Daniel och jag fick på så vis en bra inkörsport till att starta ett samtal, som givetvis handlade om hemlösa katter, möjligheten att köpa nästa års kattkalender eller annat vi hade till försäljning eller kanske enbart ge ett bidrag. 

Alla besökare, som så önskade, bjöds på varmkorv och kaffe. Själva åt vi thailändsk mat, som var klart godkänd. Sessan, butikens egen katt hade sitt klätterträd en bit bakom oss. Sedan drygt fyra år tillbaka bor hon där; hon har sin mat och sitt vatten där och på en skylt bredvid uppmanas besökarna att inte mata henne. Trots all aktivitet var hon helt oberörd men hade valt sin sovplats på den höjd, dit ingen människa kunde nå.

Strax innan klockan 17 packade vi ihop våra saker. Ove var på plats sedan en timme tillbaka och han och Daniel hjälptes åt att bära ut våra saker till katthemmets bil, som Daniel hämtat på fredagen och nu skulle köra tillbaka till Skurusundsvägen. Emma och Pia hade varit till stor hjälp med mycket annat utöver att låta oss låna Hero. De lovade också att hjälpa Daniel och mig nästa gång vi ska skapa en aktivitet tillsammans i en zooaffär. Om vår plan går igenom - ska ta upp förslaget i styrelsen först - kommer vi att göra något liknande i Nacka i hopp om att få fler att hitta till katthemmet och många intresserade att arbeta som volontärer.

1 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)