Så kom hon

Sommaren 2010 kom Stina vår bruna lilla ragdollflicka. Nu skulle det bli av - både utställng och kattungar; först utställning. Tanken på att ställa ut Stisse hade jag övergivit för länge sedan men nu........ Stina var inte fullt ett år, när jag anmälde henne till utställning i Västerhaninge. 

Kvällen innan, ingen hade sagt till mig att badet skulle ske ett par dagar innan utställningen, plockade jag fram schampot, som hittills stått orört i toalettskåpet i mer än två år, fyllde den nyinköpta baljan med 38,5-gradigt vatten (mätt med termometer) blandade shampo och vatten i en flaska, i en annan vatten och balsam. Därefter var det dags. Ove ställde Stina i baljan och jag började duscha henne. Stina grät!!! Hon stod helt stilla och bara grät. Både Tasse och Stisse kom rusande och satte sig nedanför baljan, som stod på toalettstolen. De stirrade anklagande på Ove och mig och jag kände mig som en djurplågare. Jag schamponerade Stina två gånger och sedan fick det vara nog. Vi lindade in henne i mikrovärmda handdukar och satt med henne i famnen. Hårtork var bara inte att tänka på! Man kan inte utsätta en katt för hur mycket lidande som helst, tänkte jag. Hur det gick sedan....

När Stina slickat sin päls i en evighet lade vi oss i sängen med Stina bredvid. Så småningom somnade vi alla tre. Utställningsväskan var packad och klar och stod i hallen och väntade. Äntligen skulle vi iväg på vår första utställning med egen katt, då.......Ove hade drabbats av maginfluensa! Ensam med rollator och katt - omöjligt. Det blev tåget till Västerhaninge, utan katt - jag fick iallafall se en massa vackra katter :-).

Tiden gick och schampot stod kvar. Nu hade också Stina blivit vuxen, fem år. Stina hade redan två kullar men fortfarande ingen utställning med egen katt. Familjen hade utökats med ytterligare en ragdolltjej, som hade blivit drygt ett år och Järva kattklubb skulle ha utställning på Solvalla. Nuuuu..!! 

Sandie placerade sig längst in i ena hörnet på utställningsburen med bakdelen vänd mot åskådarna. Hon ömsom stod och ömsom låg så hela dagen och när hon skulle upp för bedömning darrade hon. Hon fick ändå bra omdömen men jag bestämde mig för att aldrig, aldrig mer utsätta henne för dylikt lidande.

27 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)