Så lägligt!

”Visste du att när Nobel fusions Quick Silver är runt 7 år kan det vara en bra idé att byta till mat, som är bättre anpassad till den äldre katten. Det kan påverka åldersprocessen?” Ungefär så här började brevet som jag, i egenskap av uppfödare, fick idag.

Stisse är 10 år men visar inga ålderstecken - tack och lov! Med jämna mellanrum kommer brev från de stora fodertillverkarna och jag uppskattar dem. Naturligtvis handlar det om att de vill sälja något till mig men - som jag skrivit tidigare - har jag stort förtroende för företagen och vet att det ligger mycken och seriös forskning bakom de foder man föreslagit och tagit fram.

Man vill nu göra mig uppmärksam på, vilka ålderstecken en gammal katt kan uppvisa.

Förvirring - svårt att lösa vardagliga problem

Drar sig undan - sover mer

Ändrade sömnrutiner - är mer vaken på natten

Kissolyckor - trots att katten är rumsren kan man hitta små pölar utanför kattlådan

Trötthet - leker mindre och sover mer

I brevet beskriver man ett foder, avsett för den äldre katten. Reklam är inte dåligt men måste läsas med urskiljning. Jag har nu funderat över, vad som skulle kunna tala emot att testa och jag har kommit fram till att det är väl värt att prova. Stisse och Stina kommer nu att serveras, det för oss, nya fodret (Stina är ju också över sju år).

Idag fick jag ett sms från Neda, som hade en del frågor om kastration. Samtidigt fick jag en fin bild på Molgan, som nu är en stilig yngling :-), inte sant?

 
25 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)