Så lugnt det blivit!

Vid 12-tiden igår kom Anette och Kenneth för att hämta Stella Cerise. Ett ovanligt namn kanske du tycker. Förklaringen är att Stella fick ett cerise halsband när hon föddes. Ibland kan det vara svårt att skilja på kattungarna, särskilt när de är nyfödda. Därför märker vi dem med halsband i olika färger. Från början väger vi våra kattungar dagligen, för det är viktigt att se att alla ökar i vikt. Det cerisea halsbandet passar bättre på en tjej än på en kille, tycker jag, men det var faktiskt en slump att Stella fick det. Vi kallade katterna efter färg i början, när vi skulle anteckna vikten; ”cerise har ökat 15 g, blå 10 g” osv. Därför döpte vi Stella till Stella Cerise.

Stella är, precis som de andra kattungarna, en glad och orädd kisse. Hon föddes först men väger idag lite mindre än sin syster Zinja men Stella är ändå ingen liten kisse. Ragdollklubben rekommenderar att en kattunge ska väga minst 1 300 g, när den flyttar. Stella vägde igår 1 680 g. Anette, Kenneth och jag satt på balkongen och gick igenom alla papper; överlåtelseavtalet, ägarändringsblanketten och veterinärbesiktningsformuläret. Jag tycker att det är viktigt att ta sig tid, inte minst för att jag en gång hittade ett allvarligt fel på veterinärintyget. Veterinären använde inte klisterremsan med ID-numret och hade i hastigheten missat att skriva en siffra, när han själv skrev numret på datorn!! Därför läser jag alltid siffrorna på veterinärbesiktningsintyget mot remsan på överlåtelseblanketten tillsammans med den nya ägaren (så att det är rätt katt). När pappersarbetet var klart och jag packat ner Agrias fina kattungefilt och leksakerna som jag införskaffat till Stella, lite bebisfrön (Royal Canins Mother and baby) och en påse med Ever Clean från kattlådan (att lägga över det strö som de nya ägarna redan fyllt kattlådan med) var det dags för avfärd. Stella placerades i sin transportbur utan minsta protest. Sedan åkte den nya, lilla familjen hem till bostaden, som ligger bara några hundra meter från oss.

Några timmar senare kom Tanja och Natalie för att hämta Zinja. Dessa underbara människor ska vara fodervärdar och det är hos dem Zinja ska växa upp. ”På papperet” är hon min katt. Jag berättar imorgon om hur Zinja tog sin flytt och första mötet med ”fodersystern” Alita.

Nu väntar John Blund. Ska läsa lite men sedan kommer det vara lätt att somna, för här är så oerhört lugnt nu, när vi bara har Zingo kvar.

 

19 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)