Så mycket jag inte visste

Jag har tidigare skrivit i Trasdockan om olika typer av mat för katter. Jag läste en hel del, innan jag kokade ner materialet till några sidor i Ragdollklubbens medlemstidning. Något jag inte funderade över var den ekonomiska sidan av industrin kring tillverkningen. Den omsätter mer än 100 miljarder kronor per år i Europa tillsammans med USA. Det saknas absolut inga vetenskapliga studier om vilken sorts mat tamkatter föredrar. Vildkatter äter aldrig kolhydrater (ris, grönsaker, potatis o dyl). Katter är köttätare och proteinerna ska helst komma från muskler. C:a 25% fett tycker katter om, varken mer eller mindre. Fettet gör maten godare. Med tanke på min lilla speta var det ju inte roligt att läsa att en diet med enbart blötfoder var bättre än enbart torrfoder eller en blandning av blötmat och frön, när man vill få sin katt att minska i vikt. Sandie vägrar allt annat än blötfoder. Nu hoppas jag att p-pillren ska göra henne mer matglad och mindre kräsen. Hon får den absolut finaste (och dyraste) maten men den sort hon blir serverad duger inte alltid, trots att hon gillade den dagen innan. Då ratar hon den och börjar psyka mig genom att stirra på mig och jama ynkligt. Hon vet att jag till slut faller till föga och serverar något annat, den älskade lilla satmaran :-). Egentligen har nog kattägare med för feta katter ett större problem - övervikt är ju skadlig för hälsan. Sandie är en pigg och "glad" katt.

På förmiddagen blev jag äntligen klar med två av mina artiklar till Trasdockan. Temat på nästa tidning, som vi för övrigt hoppas kunna distribuera innan midsommar, är utbildning - kanske har jag skrivit det tidigare. Därför var det naturligt för mig att berätta om Pawpeds. I den ena artikeln beskriver jag Paw Academy; idén bakom, tillkomsten och de tre grundkurserna. Den andra skrev jag efter att telefonledes ha intervjuat Ulrika Olsson, grundaren av Pawpeds och "spindeln i nätet". Jag har också skickat den till Carina för "påtitt" och tillsammans ska vi så småningom gå igenom texterna. När det gått några dagar, brukar jag alltid hitta något jag vill förtydliga, omformulera, ändra eller lägga till.

Än en gång har jag kommit att tänka på, hur glad jag ör över att ha köpt Bosses " Hur tänker din katt". Varje gång jag torkar håret, läser jag ett kapitel. Synd att boken inte finns som pocket, för den är för tung för att ligga och läsa. Eftersom det står så många intressanta saker i den, bör läsaren läsa den minst två gånger och sedan ha den lätt tillgänglig för att kunna få svar på något man undrar (glömt).

Saga blev så glad över att få komma hem till byrån.

 

 
14 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)