Så olika kan det vara

Det är många som hört av sig och visat intresse för de kommande kattungarna, de flesta med tidigare erfarenhet av katt. Vissa har kontaktat mig per mail, andra har ringt. Under den tid jag fött upp kattungar (har varit registrerad uppfödare sedan 2012j, har jag ändå inte upplevt det som hände mig igår.

I fredags ringde Jessica, en väldigt öppen och trevlig kvinna. Hon var mycket intresserad av att bli fodervärd; själv uppvuxen på landsbygden med de djur som hör till en gård. Hon saknar det livet men är iallafall medryttare och i stallet tre gånger per vecka. Nu skulle hon gärna vilja ha en katt, en ragdoll, precis som sin granne. Vi bestämde att hon skulle komma och besöka mig och katterna och att vi skulle prata mer, när vi skulle ses. Min plan hade från början varit att ha en fodervärd och det guldkornet hade jag ju redan hittat i form av Tania och Natalie men varför inte ytterligare en?

Vid 12-tiden igår plingade Jessica på dörren. Den första katten som hon träffade var Sandie och först då insåg jag att Jessica inte visste någonting alls om rasen. Kanske borde jag ha frågat men utgick ifrån att alla som är intresserade av ragdolls också tagit reda på fakta om rasen. Nu var det iallafall så och Jessica blev helt enkelt besviken när hon såg Sandie men sken upp, när Stina kom för att hälsa. ”Det är en sådan katt jag vill ha, jag trodde att det var så en ragdoll ser ut”. Det var en total nyhet för henne att en ragdoll kan ha många olika färger, vitfäcksvarianter och ett tabbymönster.

Vi skiljdes åt och jag betonade att det nog skulle vara bra om hon letade vidare efter den bruna katt, hon tänkt sig. Jag bad henne fundera på saken och återkomma. Själv kände jag mig ytterst tveksam och hoppades att hon skulle komma fram till samma sak och leta vidare. Idag skrev hon att hon ville tänka tills på söndag. Det blev så enkelt på det viset, eftersom jag nu lätt kunde säga att det bästa är att hon inte tänker mer på en foderkatt från mig. Så blev det och det kändes så skönt. 

7 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)