Så passande

För några månader sedan kom ett mail till Ragdollklubben. Det kom från Gustaf, som berättade om sin till åren komna Ragdoll, något Carina och jag kände att vi skulle vilja höra mer om. Förvisso har jag personlig erfarenhet av ”gammal katt” - min Mysan blev, som jag säkert skrivit om tidigare, 20 år så när som på tre månader - men några så gamla ragdolls har jag inte hört talas om, även om jag är övertygad om att de finns. Mysan var en nöjd och frisk katt fram tills ett par månader innan hon gick vidare till de sälla markerna. Den allra sista tiden var hon nästan döv och började också visa tecken på demens. 

För någon månad sedan kontaktade jag Gustaf. Jag hade då kommit på, hur förträffligt det skulle vara att få intervjua honom. Dels hade Carina och jag bestämt att temat i årets sista nummer av Trasdockan skulle vara ”Den åldrade katten” och dels skulle det vara trevligt att kunna presentera Gustaf och hans gamla katt i vår podd, Prata Katt. Gustaf lovade komma och idag - hemma hos Elin - träffades vi alla tre. Gustaf berättade om Tiger, den äldsta av hans fyra katter. Två av dem kommer från Stockholms katthem och en är, en pga allergi, omplacerad katt.

Tiger har i stort sett varit frisk i hela sitt liv. Det enda tecknet Gustaf ser på att Tiger blivit äldre är att han inte längre är lika alert, när det gäller att fånga råttor. Bollar är däremot fortfarande lika intressanta att jaga som tidigare. Tiger har levt ett långt och bra liv även om han hade några år, när han var sur på husse som träffat en kvinna, som Tiger ansåg tog onödigt mycket av husses tid men slut blev hon godkänd.

14 nov 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)