Så spännande

Idag har jag fått jättefina bilder på Sissel. Hon, Rubi och Lotta är kvar på landet och kattungarna är mycket fascinerade av insekter och spindlar.

En liten parentes: spindeldjur har åtta ben medan insekter har sex. De flesta djur, inklusive människan är bilateralsymmetriska. Detta innebär att de har

Sex ben är troligen det bästa benantal man kan ha, eftersom det ger bäst stabilitet. Slut parentes.

Åter till katterna. Båda gör små flyktförsök, om de ser en chans. De vill hellre gå på egen upptäcktsfärd än vara fast i koppel men det senare får duga. Det finns mycket kul att upptäcka ändå. De trivs mycket bra tillsammans och kommer förmodligen att följas åt i "utställningsvärlden".

Idag kom ett intressant mail från Scandinavian Ragdoll Club (SRC) och mailet ville göra medlemmarna uppmärksamma på att SRC i samarbete med Dalälvskatten anordnar ett Breed BIS (best in show i en viss ras) 1 oktober. Vad är då det? Jo, den dagen tävlar alla ragdollkatter bara med varandra och inte mot några andra raser. Katterna kan ta certifikat och bli exempelvis BIV (best i variant i de olika färgerna) precis som vanligt. De ragdollkatter som blir nominerade tävlar sedan i egna Best in Show-paneler? (Panel=final). Anmälningstiden har redan börjat.

Ägaren till Rubi, Sissels syster, kommer att ställa ut sin katt (Lotta är ju fodervärd till både Sissel och Rubi). Själv planerar jag att åka till Falun, betala anmälningsavgiften för Sissel, lösa av Lotta för mat och kaffe men inte förbereda Sissel inför utställning; bada, föna, borsta m.m. Det har Lotta lovat. Hon gillar att tävla på utställning, Ove och jag vill bara njuta av alla vackra katter utan att behöva anstränga oss :-).

Så här bra har Sissel det på sin ledighet! Det är bara i det här dåliga hemsideprogrammet man kan sitta och dricka med underlaget på sidan.

 
11 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)