Så tomt

Bara Tudor och jag vakna. Jag har den senaste timmen besvarat diverse olika mail, alla kattrelaterade; Stockholms katthem behöver hjälp på söndag - kan inte, representanter till SVEKATTs årsmöte efterlyses - kan inte, en medlem behöver hjälp med en länk till hemsidan, förslag på text till "månadens fråga" m.m. Jag har också funderat över, när jag ska ha tid att på allvar sätta igång med min del i Trasdockan. Det måste helt enkelt bli på fredag men om solen skiner, så behöver jag ju också få D-vitamin genom den. Då är det bra att jag är kvälls/nattmänniska och inte kräver mycket sömn. Jag klagar inte, för jag tycker verkligen om mitt kattjobb.

Så tomt det kommer att vara imorgon kväll. Lena och Bibbi kommer på kvällen och ska hämta sin nya familjemedlem, lille Tudde. Jag vet att det kommer att ta flera dagar innan jag vant mig vid lugnet. En kattunge behöver aktiviter. Sedan Tudor syskon flyttade har han tyckt det vara långtråkigt ibland. Han har försökt få fart på de vuxna katterna, som oftast bara blivit irriterade på honom, när han försökt få fatt på deras svansar, som de irriterat viftat på, när han slagit dem med sin lilla tass. Tur att han kommer till ett annat barn, Bibbi, som säkert kommer att leka med honom. Visst har jag försökt ge honom utlopp för sin leklust men han kan ju hålla på i evigheter. Själv har han kommit på något väldigt kul också; han tar tag i en vippa i ena änden och börjar springa runt och då kan han jaga den andra änden :-).

Mycket lägligt kom ett mail från Royal Canin idag - fem tips för en bra start:

1. Ge kattungen lugn
Tala lugnt och med låg röst när kattungen är i närheten. Undvik också att låta kattungen vandra från famn till famn. För mycket och höga ljud kan göra katten nervös och rädd.

2. Skapa platser för kattungen
En matplats, en viloplats, en toaplats och en lekplats hjälper kattungen att trivas. Kom ihåg att placera kattlådan en bit ifrån matplatsen.

3. Respektera kattungen
Låt kattungen vara ifred när den äter och sover.

4. Maten
Ge kattungen samma foder som den fått hos uppfödaren de första veckorna. Kom ihåg att kattungen växer och ska därför ha kattmat särskilt anpassad till kattungens ålder.

5. Var får katten vara?
Den första tiden kan det vara bra att begränsa utrymmet för kattungen, så att den får utforska den nya bostaden lite i taget. 

Har fått fina bilder på "mina" tidigare kattungar idag. Dem visar jag imorgon.

 

3 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)