Saga

Klockan 06:10 ringde klockan och Ove skulle stiga upp. Han skulle åka till Nicke för att köra honom och Saga till Evidensia Södra djursjukhuset men innan dess skulle; katterna utfodras, kattlådan göras fräsch och frukost iordningställas. 

Strax efter klockan 09 ringde Nicke från bilen - på väg hem med Saga. Innan en operation undersöks både människor och djur, bland annat lyssnar veterinären på hjärtat, innan djuret ska sövas. Sagas veterinär auskulterade, som det heter, länge och väl och Nicke hann fundera över, om det inte stod rätt till. Så fick han beskedet. Saga har ett blåsljud på hjärtat. Utan att veta vad som är orsaken till det, vill man inte söva katten och Saga har fått tid för ett specialistultraljud 16 mars. 

När Sandie undersöktes på Södra djursjukhuset av en ultraljudsspecialist, Sara Granström, för att utesluta HCM (hypertrofisk cardiomyopati) en sjukdom som innebär att den vänstra hjärtkammaren, blir förtjockad. Förtjockningen leder i sin tur till att hjärtmuskeln blir stelare och inte kan slappna av ordentligt och att den måste jobba hårdare. Jag kände stort förtroende för henne och hoppas hon är tillbaka i tjänst efter sin graviditetsledighet.

Ett blåsljud behöver inte vara livshotande och vi får verkligen hoppas att hjärtfelet är lindrigt och inte kommer att innebära påtagliga problem. Saga ska inte bli mamma. Det var ju anledningen till att hon var på sjukhuset igår. Om veterinären avråder från kastration - det är inte själva operationen utan narkosen, som kan vara problemet - kan ju Saga få p-pller istället. Nu hoppas vi verkligen att Saga har en liten defekt och kan fortsätta sitt liv i många år, som den lyckliga kisse hon är.

22 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)