Saga ska opereras

Saga, Nickes Sibiriska katt, ska kastreras imorgon. Många människor tror att det heter att man steriliserar en honkatt och kastrerar en hankatt men så är det inte. Man kastrerar också honan. Den huvudsakliga anledningen till att man vill kastrera sin honkatt brukar vara att man inte vill att hon ska löpa med skrik, oro o dyl som följd. Naturligtvis vill man inte heller ha kattungar men det går att undvika utan att man kastrerar katten. När man kastrerar sin hona opereras äggstockar och livmoder bort, katten förlorar sin könsdrift och slutar löpa. Den har blivit steril. Om man enbart skulle sterilisera honkatten, skulle veterinären bara skära av äggledarna - katten har då kvar sin könsdrift, löper och parar sig men får inga kattungar.

Ove ska köra Nicke och Saga till Evidensia djursjukhus i Kungens kurva. Saga har fått tid klockan 08:00 imorgon, stannar för observation under dagen och får åka hem på kvällen. Efter 10 dagar ska eventuella stygn tas bort. Jag hoppas att operatören syr intracutant dvs med en suturteknik som innebär att man kan använda ett material att sy med, som löser upp sig självt. Säkert kommer Saga att vara lite "groggy" efter narkosen och de droger hon fått mot smärta och det håller nog i sig även under kvällen. 

Imorgon ska Nicke ringa El-Ola, en händig elektriker, som kan det mesta i hantverksbranchen. Nicke vill kunna ha balkongdörren öppen; få in frisk luft och låta katterna gå ut och in, som de vill. Då måste balkongen vara inglasad eller innätad. Vad många inte vet är att det finns lag på att en balkong, som ligger mer än fem meter över marken, måste vara nätad eller inglasad, om katter ska ha tillträde dit. Alltså hoppas Nicke få hjälp av Ola. Kajsas "body" kommer till användning ett par veckor nu. Så bussigt av Peter och Marita att vi fick överta den. Att tvinga en katt att ha en tratt över huvudet känns som djurplågeri. Nästa på tur att använda "bodyn" är Stina.

21 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)