Katterna, byggnationen och målarfärgen

På torsdag påbörjar snickaren det planerade förrådet i kattrummet - rummet jag bara går in i när jag ska vattna blommorna där. När jag hade mitt företag skötte jag det administrativa på datorn där inne men nu är företaget inte aktivt längre (ska avveckla det helt nästa år) och datorn är på datorkyrkogården. Numera använder Ove och jag enbart våra iPads. De första två kattkullarna hade sin bolåda där men kattmammorna vill hellre vara där vi är, så rummet har i stort sett varit oanvänt de senaste åren. Därför kommer nu snickarna för att dela av rummet och göra ett förråd där. Det betyder att allt, som vi nu har i ett förråd i huset bredvid, kommer att få plats i lägenheten; ”förlossningssalen” (den stora tygburen), transportburarna, kattungetoalådan, lektunneln och annat som hör till katterna men också julgranen, några mattor och mycket annat. Det ska bli så skönt!

Jag berättade för snickaren att vi skulle ta katterna till kattpensionatet (Sagatun), så att de skulle slippa bli oroliga under byggnationen men han bedyrade att det var fullkomligt onödigt. Han har själv katt och är en stor kattvän, vilket jag såg med egna ögon, när han var här och upptäckte våra sötisar. Rummet ska nu bli vitt och det kommer nog att lukta lite färg i bostaden men när vi lät måla om hallen och vardagsrummet för några år sedan, reagerade varken Ove, jag eller katterna på målarfärgslukten. Snickaren beräknar att arbetet kommer att ta 2 - 3 dagar och jag ser fram emot att det ska bli klart. Jag vill verkligen inte att katterna ska bli störda.

Imorgon ska Elin och jag spela in två avsnitt till podden. Som vanligt kommer jag att ta spårvagnen till henne vid 12:30. Jag har varit lite lat i helgen och inte förberett inspelningen som jag hade planerat. Direkt när jag vaknar imorgon ska jag börja läsa på om de hälsoeffekter katten ger och hur man blir uppfödare. Givetvis vet jag en hel del om detta redan men jag vill ändå kolla vad jag kan hitta på Internet och försöka strukturera ”pratet”.

Lilla Mimmi är lika intresserad av fiskar som sin mamma. Fick en videosnutt från Åsa, som jag tyvärr inte kan visa här, men tre av de foton jag fick i eftermiddags på ”min fina lilla tjej” , vill jag dela med mig av.

 
7 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)