Sällskap

Både djur och människor behöver sällskap och kärlek. Båda flickorna älskar Stisse och vill alltid vara tillsammans med honom. Han har nog ingen favorit men det är oftast Sandie, som först hinner lägga sig nära honom och då avvaktar Stina, till annat tillfälle ges. Det är sällan de sover nära varandra alla tre numera, när Sandie har blivit "stora flickan". Som sagt, de vill vara nära en kattkompis men också nära mig, som är mest hemma. Dagen börjar alltid med att Stisse, efter frukost och lådbesök, hoppar upp i sängen och lägger sig bredvid mig. Jag måste varje morgon ta värktabletter, eftersom rygg och ben gör sig kraftigt påminda på morgonen. Därför ligger jag kvar i sängen, tills tabletterna börjat verka. Det vet Stisse och då har vi dagens första mysstund. Oftast komger Sandie också (om det är för min eller Stisses skull vet jag inte, kanske bådas). 

De flesta katter vill ha sällskap av både människor och andra djur, hundar eller katter. Vi har endast sålt våra kattungar till familjer, som inte behövt lämna sin kisse ensam hela långa dagar. Katter kan inte klockan men märker ändå, när de varit ensamma länge. När jag varit hemifrån mer än tre timmar, sitter det så gott som alltid tre förväntansfulla katter innanför ytterdörren. Vad de väntar på? Att jag ska klappa och mysa med dem i soffan.

De är också mycket hjälpsammaembarassed. Ibland alltför hjälpsamma. Även om katterna till synes sover djupt, kan man vara säker på att de, inom en minut, hoppat upp på skrivbordet, när jag startat skrivaren. "Sekreterarstisse" är jobbigast för han vill alltid vara med och skriva genom att gå eller lägga sig på tangentbordet. Flickorna sitter oftast stilla men alltid placerade, så att jag inte ser datorskärmen. Om jag flyttar ner dem tio gånger, hoppar de upp elva. Oftast skriver jag på min iPad men när jag t ex skriver protokoll, använder jag den stationära datorn. 

Bilden visar chefssekreteraren och hans assistent, när de bidragit till innehållet i Järva kattklubbs senaste protokoll. (Som vanligt är texten felaktig längst ner på bilden, när man förstorar den).

Imorgon planerar jag att skriva ner mina tankar om fodervärdskap, något jag funderat en hel del kring.

25 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)