Samarbete

Det är roligt att hjälpa andra och det är härligt att själv få hjälp - och tänk så mycket roligare det blir, när man hjälps åt :-). Idag hoppas jag ha sått ett frö till ett kommande samarbete med The Maine Club.

I Ragdollklubbens stadgar står att klubben - förutom ett årsmöte - ska hålla minst ett medlemsmöte per år. Eftersom ekonomin i klubben inte direkt är lysande, har jag idag tagit kontakt med Angert, den styrelsemedlem i The Maine Club, som nyligen skrev om Prata Katt i den klubbens medlemstidning. Jag bad henne ta upp frågan i sin styrelse; om klubben är intresserad av att delta i och dela kostnaden för en föreläsning med oss i Ragdollklubben. Lokalen får vi låna gratis genom Oves försorg. Nu håller vi tummarna.

Bo Söderström, han som skrev ”Hur tänker din katt?”, skickade ett mail till mig idag med en inbjudan till mig och Elin att besöka honom och hans hustru i Uppsala för att spela in ett poddavsnitt. Det ska bli jättespännande! Jag är inte särskilt road av att läsa om olika katters - icke vetenskapligt bevisade - förträfflighet och klokskap. Det kan vara gulliga historier men jag vill alltid ha vetenskapliga bevis, för att till fullo tro på det jag läser. Jag menar inte att någon vill fara fram med osanningar men omedvetet kan egna tolkningar ha smugit sig in och sedan presenterats som sanna händelser. Bo har skrivit sin bok helt på vetenskaplig grund, genom att ha hämtat sitt underlag från en jättedatabas. Det är främst det som gör att jag är så förtjust i boken men inte enbart. Den är dessutom mycket välskriven och upplägget är oerhört pedagogiskt. Ni som läst boken förstår vad jag menar. Ni som inte läst den - gör det!!! 

Om inget oförutsett inträffar, kommer Elin och jag att ta tåget till Uppsala den 11:e eller 15:e oktober. Då får vi kanske också veta lite, vad det manus Bo just nu skriver på kommer att handla om. Om The Maine Club vill samarbeta kring en föreläsning, kommer jag troligtvis att kunna boka Bo till medlemsmötet. Ensamma har vi inte råd.

 

17 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)