Samarbete över ”rasgränsen”

Har man levt lika länge som jag, har man vanligtvis varit med om mycket. Jag har själv hunnit studera, jobba på olika arbetsplatser, delta i föreningslivet och träffa massor av intressanta människor. Rätt använda kan man få hjälp av alla erfarenheter - t. om de tråkiga (även om det hade varit bättre att vara dem förutan). Det gäller bara att förstå hur.

När Elin och jag planerar tema och när vi ska spela in nya avsnitt, brukar jag alltid ”inventera” i minnet. Känner jag någon, som kan berätta något intressant ur ett ”kattperspektiv”? En spännande ras, en speciell utställning, ett oväntat veterinärbesök, volontärarbete eller ........ vad vet jag? Innan vi startade podden pratade vi lite löst om olika ämnen och en idé vi hade var att presentera olika kattraser. Idag skulle vi träffa Mia för att höra henne berätta om sin ras - abessinier trodde jag men jag mindes helt fel.

Mia och jag var arbetskamrater en kort tid på Södersjukhuset för många år sedan. Vi umgicks aldrig men jag gillade henne och minns att hon hade två katter. Det var inte abessinier fick jag veta idag utan somalikatter. Sedan sju år tillbaka har hon nu två maine coonkissar - ett syskonpar. Vilken överraskning men det gjorde ingenting, för den rasen har vi inte presenterat tidigare. Mia är väldigt verbal och jag tycker att hon gav en bra och lagom ingående beskrivning av maine coonkatten.

Elin och jag brukar träffas en stund innan våra gäster kommer. Då går vi igenom hur vi ska lägga upp programmet och vilka frågor vi ska ställa. Av olika anledningar hann vi inte det idag. I en sådan situation har jag hjälp av att jag jobbat med medicinsk marknadsforskning under sex år; många intervjuer av läkare med skilda specialiteter. Som sagt - tidigare erfarenheter kan användas i situationer man minst kan ana.

Maine coon är en intressant ras och påminner mycket om ragdollen; en stor, semilånghårig, social och trevlig katt. Den var upphov till att Pawped startade hälsoprogrammet för HCM.

5 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)