Same, same - not different :-)

Katter vill ju inte att något ska förändras. De vill följa samma mönster dag efter dag.

Varje morgon får Stisse och Stina frukost av Ove. När de ätit strosar de runt lite i lägenheten för att efter en liten stund sätta sig på mattan framför balkongdörren. Det betyder att de vill gå ut, åtminstone Stisse. Om vi inte genast öppnar för honom, tydliggör han med bestämd stämma att vi ska öppna för honom. Oavsett årstid lägger han sig på en kudde på balkongen; hur länge han vill vara ute, beror på temperaturen. Så har han brukat göra ända sedan vi flyttade hit men......

I tisdags var det annorlunda. När Stisse hade ätit sin frukost, gick han direkt till sovrummet och lade sig i sängen. När han vid 16:30 fortfarande inte kommit upp, blev jag lite fundersam. Han tittade upp som vanligt när jag kom in och pratade med honom men visade inga tecken på att vilja stiga upp. Verkligen inte likt honom!!! Jag blev faktiskt orolig och började tänka på att han ju är en äldre herre nu och måtte han inte vara sjuk! (2 människoår motsvarar 24 kattår och därefter räknas ett år för människan som fyra för katten). Som väl är var allt som vanligt dagen därpå.

Den här kvällen ser ut som alla andra, d.v.s. Stisse ligger bredvid mig i soffan och Stina på mellanvåningen på tornet. När jag sedan lägger mig, kommer Stisse att inom en halvtimme komma efter och lägga sig på kudden bredvid min. Där väntar han sedan på att jag ska somna. Kanske stannar han tills han hör på mina andetag att jag sover och känner då att jag inte behöver honom där längre. Så tror i alla fall jag att det förhåller sig, för när jag vaknar har han återvänt till sitt soffhörn.
Kanske har katter ändå rätt i att det lugnaste är, när allt är som vanligt; same, same - not different! 

16 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)