Sandie är hemma igen

Vid 13-tiden begav Ove och jag oss till Ösmo. Bra tid att åka, då inga eftermiddagsköer hade börjat. Nynäsvägen är tråkig, tycker jag. En knapp timme senare var vi framme hos Åsa, som mötte oss i målarkläder. Huset skulle fräschas till inför värdering imorgon. Åsa skulle iväg till arbetet, när Sandie åkt och jag ville åka hem innan köerna skulle börja, så vi bestämde att hålla kontakt via sms och telefon, tog vår lilla kisse och åkte hem inom en kvart. Trots det, hade köerna börjat, när vi närmade oss Stockholm.

Innanför dörren på Gjuteribacken väntade alla katterna, stora som små. I sådana lägen är det inte lätt att komma in, eftersom småkatterna försöker smita ut i trapphuset så fort se kan. Vi kom in, utan att någon lyckades ta sig ut och Ove öppnade kattburen. Sandie gick ut direkt och Stisse välkomnade henne genom att "lukta igenom" henne. Därefter kollade hon att lådan stod, där den skulle. Sedan gick hon till matplatsen. Under parning brukar katter inte intressera sig för mat över huvud taget. Sandie var verkligen hungrig! Yatsi åt köttfärs, Mitzi och Titzi bebisfrön och Stisse försökte, som vanligt, komma åt det jättegoda (småkatternas) torrfodret. 

Ove lagade middagen; underbar skivad vitlökspotatis i ugn med filé. När Ove arbetar, brukar jag laga maten men när han är ledig, erbjuder han sig oftast att stå för matbestyren. I många år har jag funderat på att bli vegetarian eftersom jag tycker synd om djuren. Att det inte blivit av beror nog mest på att jag alltid älskat kött. Nu har jag bestämt mig för att minska på det röda köttet och utesluta helt kött. Målet är att jag också ska rata köttfärs men inte än.

Vid 19-tiden kom familjen Nyblom, både mamma Cecilia och de två äldsta flickorna. De ville träffa sina båda "pojkar" igen. Jag är så glad, när jag ser med vilken kärlek de behandlar sina kattungar. De kommer att få det jättebra. Ida, en av döttrarna tog de kort, som jag skulle önska att jag kunnat ta. Hon har använt samma typ av iPhone, som jag har. Skillnaden är att hon kan ta tydliga, fina bilder. 

Orkar inte rotera bilderna. Klicka på dem och de förstoras!

 
20 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)