Sandie är hemma igen

Idag hämtade vi vår docka. Vi har verkligen saknat henne, hon är en katt som märks!!! Inte minst på kvällarna har det känts tomt; ingen har suttit nedanför soffan och tiggt. Det är bara Sandie som gör det. Stisse och Stina frågar aldrig efter mat, om de inte känner matlukt i närheten. Sandie ”beordrar fram” maten med sitt outtröttliga jamande och hon vinner alltid, för jag orkar inte stå emot. Dessutom väger hon inte ett enda gram för mycket och jag vill t. om att hon ska gå upp lite i vikt. 

Idag kom hon iallafall hem och det har vi längtat efter; både Ove, jag och de andra katterna. Det är vår familj och om någon saknas känns det konstigt. Nu var ju Sandie överens med Ove och mig om att åka och träffa Snusen, för hon längtar ju efter bebisar :-). Då fick det bli så. Nu väntar vi med spänning!

Ove kokade torsk till katterna när vi var hemma igen. De älskar torsk och naturligtvis ville vi bjuda på älsklingsmat, när lillan kommit hem igen. Vi började prata om vilken mat som är bäst att servera Sandie, nu när hon troligtvis ska bli mamma igen. Hon äter inte ”frön” så Kitten torrfoder är inte aktuellt. Kitten blötmat är hon inte särskilt förtjust i. Om vi serverar det måste vi blanda den maten med lite sämre käk, t. ex Pussy, som hon gillar. Tidigare vet jag att Royal Canin (RC) rekommenderade Queen torrfoder till dräktiga honor, om Queen också finns som blötmat vet jag inte. Gissa om jag är glad över att jag imorgon ska intervjua en produktspecialist på RC som en del i nästa nummer av Trasdockan. Spännande att höra, vad hon säger. 

Det finns nästan lika många åsikter om fodertillverkare och egentillverkad föda, som det finns kattägare. Jag vill likna det lite grand vid att vara ”hundmänniska” eller ”kattmänniska”. Själv är jag ingetdera, jag är ”pälsdjursmänniska” och gillar därmed alla djur med päls. Jag tror att det kan vara bra med BARF men också med att köpa foder från RC, Hills och andra seriösa kattmatsfabrikanter. Måste man bara servera mat från det ena eller andra företaget? Kan man inte variera? Jag vet att man säger att katter gärna äter samma sorts mat hela livet. Då måste våra katter vara ett undantag. De gillar att få olika sorters mat.

11 feb 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)