Sandie har koll

Jag blir alltid glad, när "mina" kattungar - förutom ett bra hem - också får sällskap av en annan katt. Det allra bästa är, när ett syskonpar får flytta tillsammans. Det är inte mer arbete med två katter än med en. Visst blir det lite mer i kattlådan men det märks knappt. Lådan måste ju ändå städas. Att lägga upp mat till två katter tar mariginellt längre tid. Den stora skillnaden är att katten aldrig behöver vara ensam och ragdollen är en mycket sällskaplig ras.

Vi hade tänkt behålla Truls, när den tilltänkta fodervärden ångrade sig. Trulle är en lovande kille, som skulle passa bra som avelshane men av olika anledningar har vi kommit fram till att nästa kattunge, som kommer att stanna, kommer att bli en flicka. Stina ska ju kastreras och då är det bara Sandie, som kan förgylla vårt liv med kattungar. En hona till måste vi ha, för det är underbart med småttingar och två kullar per år är precis lagom. Om två veckor kommer Marie och Lena med familj för att bekanta sig med mig och katterna och om vi godkänner varandra, och det tror jag alldeles säkert, kommer de att tinga sin kisse. Innan jag sätter ut Truls på Ragdollklubbens hemsida "katter till salu", ska jag fråga dem om någon av dem också vill bli fodervärd till Trulle. De kanske inte vet att "Ragdoll smittar". Jag är verkligen inte ensam om att ha köpt ytterligare en Ragdoll ett tag efter den första. För Truls och mig och Tingla eller Tudor skulle det vara den allra bästa lösningen. Kattungarna skulle ha sällskap av varandra och Truls skulle kunna föra sina fina gener vidare till några kullar.

Det är stor efterfrågan på ragdolls, så jag vet att jag kommer att hitta ett bra hem till honom hur det än blir. Minst tio personer har anmält intresse för att köpa katt av mig. Många har velat stå på väntelista men - som jag skrivit tidigare - intresset för att köpa katt är färskvara för vissa och det är bara krångligt för mig att hålla reda på och träffa så många, som visat intresse och sedan också hålla reda en kölista. Jag ber dem ta förnyad kontakt, om intresset kvarstår, när kattungarna är klara att reservera.

Kattungarna befinner sig mitt i sin socialiseringsprocess och är oerhört receptiva. Nu är det jätteviktigt att de får vara med oss så mycket som möjligt och bli vana vid att bli hanterade. De är mycket nyfikna och på morgonen möter oss tre ulltussar stående på bakbenen med framtassarna mot dörren till hagen i väntan på att komma ut i friheten. De pigga ögonen följer varje rörelse jag gör och så snart jag öppnat dragkedjan till dörren skuttar de ut på mattan. Från och med nu får de vara ute hela tiden, när vi är hemma. De timmar vi åker någonstans och på natten stänger vi in dem i hagen, för ännu kan de behöva hjälp ibland med att komma tillrätta. Sandie sköter det mesta av träningen i bostaden och hon har hela tiden koll på dem och är inte lika orolig längre, när de tultar iväg. När en kattunge känner sig vilsen, genom att t ex ha irrat sig ut i köket, piper den och Sandie går genast dit och sedan följs de åt tillbaka in i vardagsrummet. Under de närmaste veckorna kommer vi fortsätta ha sparsamt med besök, eftersom kattungarnas immunförsvar är som sämst, när de är runt fem veckor. De antikroppar de fått från sin mamma har "jobbat klart" och nu börjar de bygga upp sitt eget immunsystem. 

Imorgon ska jag berätta om mitt möte med valberedningen. Mitt inlägg idag skulle bli för långt, om jag berättade om det också idag. Avslutningsvis vill jag visa, hur nöjd Stisse är med sitt nya "utsiktstorn" ur serien Star system.

 
25 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)