Sandie och båten

Sedan igår står nu båten på land. Den här sommaren har verkligen inte varit någon båtsommar. Vi väntade nästan hela säsongen på reservdelar från USA. Nästa sommar ska bli annorlunda. Då har Ove gått i pension och vi kan vara ute med båten, när vi vill, både fina dagar i maj och september. För många år sedan arbetade jag på läkarbytena tillsammans med förebilden till "Skärgårdsdoktorn", Per Ullhammar. Det var magiskt att åka runt i skärgården i oktober. Vattnet glittrade, solen lyste, färgerna i naturen var fantastiska och det var helt tyst - inga fritidsskeppare över huvud taget. Det hoppas jag återuppleva nästa höst.

Sandie har aldrig varit på båten. Jag tror hon kommer att vänja sig, trots att hon är försiktig, när det handlar om nya saker. Hon kommer ju att kunna ligga tryggt tätt bredvid Stisse. De andra katterna gillar att vara på båten, när vi ligger i hamn, under gång är de inte lika förtjusta. Då lägger de sig nere i båten, även om både Ove och jag sitter på flybridge. När Stina var liten var hon med oss där uppe men numera lägger hon sig i sängen och Stisse oftast i sin bur i fören. Tur att buren är stor och lätt rymmer två katter, så att Sandie får plats bredvid honom. Apropå det - jag har glömt att jag ska leta en bra cykelvagn att transportera katterna i. Vore bra att kunna sätta in dem i kärran hemma så att de slipper det skrangliga åkdonet, som finns i hamnen. För varje år har vi sett allt fler katter på fritidsbåtarna. Många med mig har vuxit upp med "en sanning" att alla katter avskyr vatten. Det är sant att de inte är förtjusta i att bada men vatten gillar de, särskilt Stisse. Han vill ofta in i duschen, när jag ska duscha och gillar att gå omkring i vattnet på golvet men vill ut, när jag sätter på duschen.

Idag avstår jag från "kattstudier". Nicke och Anna-Karin kommer och vi ska umgås och äta lite mat tillsammans. Saga får stanna hemma men snart ska vi låta henne komma och hälsa på våra katter i förhoppningen om att de kommer att acceptera varandra och att vi i sådant fall kan hjälpas åt att vara kattvakt åt varandra.

Så här ser det ofta ut hos oss, Sandie tätt intill sin "bror". På bilden bredvid ligger Zofus, Sandies halvbror. Han är också kastrerad och gillar kattungar, precis som Stisse. Stisse lekte mycket med våra kattungar och de följde honom gärna och lärde sig mycket av honom. Det är dock inte alla kastrater, som gillar kattungar. Tasse var totalt ointresserad av Stinas bebisar, inte så att han ville dem illa, han tyckte helt enkelt inte att de var intressanta.

 

 
2 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)