Sandie på dejt

Sandie sov, när Ove kom hem. Vi åt middag i rask takt, för vi skulle vara i Upplands Väsby vid 18-tiden. Eftersom vi inte tänkte på det igår, klippte vi Sandies klor, som måste vara nyklippta. Därefter satte vi henne direkt i transportburen. Hon gillar inte buren, särskilt när inte Stisse håller henne sällskap.

Vi anlände 18:10. Margaretha och hennes sambo var redan på plats. Fodervärden bjöd på kaffe, vi ”pratade katt” och Margaretha och jag undertecknade (SVERAKs) parningsavtalet. Under tiden satt Sandie kvar i sin bur och Snusen vandrade runt den och drog in dofterna av sin nya moatjé. De ska nu tillbringa 3 - 4 dygn tillsammans. Efter kaffet skulle katterna installeras i ”sitt rum” på övervåningen. Sandie gick direkt ut ur buren och vandrade iväg på sängen i riktning mot fönstret. Snusen hoppade också upp i sängen men då hände något, som verkligen förvånade mig. Han lade öronen bakåt och morrade. Det gick inte att missta sig på att han inte gillade situationen. Sandie såg förskräckt ut och tittade mot sin bur, som hon verkade vilja gömma sig i men hon vågade inte gå förbi Snusen. Stackars lilla gumman! Vi bestämde oss för att ta med Snusen till nedervåningen  och låta Sandie få utforska rummet och insupa dofterna i lugn och ro. Snusen stannade en kort stund med oss men snart sprang han uppför trappan och ställde sig utanför dörren till rummet  där Sandie befann sig. Han jamade men nu hade han en vänlig ton. Ove och jag beslöt oss för att åka hem. Den närmaste planen var sedan att fodervärden skulle gå upp och bekanta sig med Sandie innan Snusen skulle släppas in till henne igen. Sandie är en foglig katt och det har aldrig någonsin varit några problem med henne, så det kommer nog att gå bra för henne i Upplands Väsby.

Jag fick ett foto på katterna, taget vid halv niotiden. Allt ser ut att vara frid och fröjd. Härligt!!!

 
7 feb 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)