Sandies nya syskon

Sandies mamma heter Rosalyn och hennes pappa Dante, ett mycket lyckat par som nu ska få ytterligare en gemensam kull. Igår fick jag ett mail från Inger, Sandies uppfödare, och också en bild på Rosalyn och hennes "bebisbostad". Allt är så välordnat hos Inger. På taket av "barnkammaren" ligger ett antal blöjor, modell större och en skål med förlossningsinstrument. Tyvärr går det inte att få fram bilderna igen, när jag väl öppnat dem utan att spara. Önskar jag kunde förstå varför men ......

Stina har bara en vanlig kartong till sina bebisar, ny och obesprutad förvisso men långt ifrån den fina första bostaden Sandies syskon får. Jag gissar att det också var i den, som Sandie öppnade sina ögon för första gången. Ove och jag har tidigare pratat om att fixa något bättre än en pappkartong till våra kattmammor men det har stannat vid det. Det är en så kort tid, de tillbringar där och vi har försökt göra bolådan så mysig som möjligt. Efter knappa tre veckor har den lilla kattfamiljen fått flytta till hagen. Så vi kommer att fortsätta att ha det så, tror jag. Det är enkelt att bädda om och byta lakan i lådan också men jag erkänner att jag är lite avundsjuk på Ingers kattungehus (hade hoppats ha kunnat visa bilden men den är borta).

När Stina hade varit på sin första parning, fick jag rådet att väga henne med jämna mellanrum. Det gjorde jag inte och har inte gjort med varken Stina eller Sandie efter det heller. Vad jag förstår, är jag tämligen ensam om det. Förutom Stina och Rosalyn vet jag en annan kisse, som väntar kattungar i början av november och de andra katterna är regelbundet vägda, så jag förstår att det är det, man bör göra. Utifrån viktökningen beräknar de andra antalet kattungar och för mig blir det en total överraskning. Att Stina gått upp i vikt, det ser jag men vad som är kattungematen och vad som är hull, är omöjligt för mig att avgöra. Nu hoppas jag bara att Ove är ledig, den dag Stina kommer att föda sina små. Hon har tidigare gånger skött allt själv och så hoppas jag att det blir den här gången också men även om hon gör det, kan hon ju inte väga dem eller sätta på kattungarna deras halsband. Det mesta är enklare, när man inte är ensam. 

Jag ska inte boka in någon aktivitet utanför hemmet från och med nästa helg. Om Stina slulle behöva min hjälp, måste jag finnas där.

24 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)