Scanningen

Christine har städat här idag. Hon är alltid välkommen av mig men definitivt inte av Stisse. När han ser henne, brukar han gå till balkongdörren och jama ljudligt - så också idag. Han vet precis, vad som kommer att hända och då vill han gå ut för att slippa höra oväsendet av dammsugaren.

Christine lämnade ett noggrant städat och fräscht hem vid 12:40 och en dryg timme senare begav jag mig till Södra Djursjukhuset och scanningen. Taxin kom punktligt klockan 13:50. Första katten skulle vara på plats klockan 14:50 och med tanke på alla vägarbeten och trafiken i övrigt, tog jag god tid på mig för att absolut inte komma för sent. Väl framme satte jag mig i väntrummet och kopplade upp mig mot djursjukhusets wi-fi. När klockan var nära nog 15 och ingen ragdoll hade kommit, kollade jag bokningsschemat i min iPad. Oophs, jag och Sara (veterinären) hade planerat fram och tillbaka några gånger och slutligen flyttat fram första "patienten" från klockan 15 till klockan 16. Det hade jag glömt och heller inte kollat i schemat. Ja, ja med en iPad har man aldrig tråkigt. Carina kom innan första katten, som var 20 minuter sen. Programmet var tight och jag hade tydligt förklarat vikten av att komma i god tid men alla har inte samma säkerhetsmarginaler som jag och den första katten kom 20 minuter för sent!! Sämsta möjlig start, försening från början. Den andra "patienten" var lika mycket försenad och kom strax innan den tredje bokade, som kom som hon skulle. Nr 2 fick vänta. Sara jobbade på och 19:10, när jag och Carina åkte hem, var hon nästan "ikapp med tiden". Under den tid jag var på sjukhuset hann jag bekanta mig med flera medlemmar i Ragdollklubben, vilket var positivt. Jättetrevliga människor, som jag hoppas träffa igen på utställningar och möten i klubben.

Ikväll kunde vi tydligt avläsa resultatet av att Tingla börjat äta bebisfrön. Hon hade gått upp 35 g sedan igår. Även killarna har ökat bra och nu äter också Truls av torrfodret. Alla kattungarna är jättesöta, nyfikna och livliga. När Ove öppnade dörren till hagen ikväll, skyndade de sig att springa ut på mattan. Sedan blev det full fart åt alla håll. Sandie övervakar fortfarande sina bebisar men för varje dag ger hon dem mer och mer frihet och tillåter dem att gå iväg på egen tass.

Carina och jag ligger bra till med våra åtaganden och nästa vecka ska vi vara klara med våra artiklar. Morgondagen kommer att vara en "må -bra-dag" för både Carina och mig; hon på Yasuragi spa i Hasseludden och jag på fot- och nagelvård på Brunnsgatan.

Tänk att det bara skiljer knappt tre månader mellan våra nuvarande kattungar och Flinga, som redan accepterar sele och testat på att vara ute! Så fort allt går!

 
23 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)