Snart semester

För allas säkerhet bör katten sitta i en bur under färd. Det är ingen katts dröm att åka i en bur men det absolut säkraste. Buren måste vara stor nog för katten att stå upp och vända sig i. Ställ buren på golvet eller spänn fast den ordentligt med bilens säkerhetsbälte. 

Katter är territoriella, så ett bra tips är att ta med filtar och leksaker som katten känner igen hemifrån. Det gör att den känner sig lite hemma. En del kissar eller bajsar av nervositet. Om man har en orolig katt kan det vara bra att lägga tidningspapper på botten av buren och lägga en "hemmafilt" över.

Det finns lugnande medel för stressade eller nervösa katter. Det kan exempelvis fungera att spraya Pet-remedy eller Feliway i buren innan avfärd. De allra oroliga kan behöva åksjukemedicin, som skrivits ut av veterinär.

Katter klarar sig många timmar utan mat, men vatten är jätteviktigt så katten inte torkar ut om man ska åka längre sträckor. Stanna och ge kIbsen vatten då och då och ha gärna en vattenskål i bilen.Undvik att ge den mat strax innan ni ska ut och resa. Katter är djur som tyvärr lätt blir åksjuka.

Katter är i hög grad bundna till sin omgivning och kan reagera negativt om man flyttar dem. Så tänk efter en gång extra innan du reser med din katt. Det finns undantag. Både Stisse och Tasse har alltid självmant gått in i buren, när vi ställt fram den. Stina däremot försvinner direkt in under sängen, där vi har svårt att nå henne. C:a en timme innan vi ska åka, måste vi tänka på att stänga dörren till sovrummet. Förutom hemfärden från Centralen, när vi hämtade Sandie, har hon bara åkt bil en gång och det var ju inte kul. Hoppas det går bättre nästa gång. Dels känner hon ju igen, hur det är att åka bil och dels ska hon ju dela bur med trygga Stisse, så förhoppningsvis blir det inte blir lika läskigt. 

Om katten själv får välja, väljer den inte Whiskas

15 maj 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)